خرداد. ۲۸مقام معظم رهبریدیدگاهها برای امام خمینی (ره) چه دیدگاهی نسبت به «معاودین عراقی» داشت؟ بسته هستند
امام خمینی (ره) چه دیدگاهی نسبت به «معاودین عراقی» داشت؟
بازدید آیتالله خامنهای از محل نگهداری اسرای عراقی در ایران
امام خمینی در سال ۱۳۶۱ مأموریتی به آیتالله خامنهای مبنی بر پیگیری امور عراق دادند. در این مأموریت رئیسجمهور وقت با پیگیری و استفاده از ظرفیت روحانیت مبارز عراق به خصوص آیتالله سید محمدباقر حکیم و آیتالله هاشمیشاهرودی با تنظیم اساسنامهای تشکل مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق را راهاندازی کردند.
در طول سالیان حاکمیت حزب بعث در عراق طی سالهای متمادی اقشار مختلف مردم عراق اعم از علما، طلاب و حتی مردم عادی در اثر اختناق موجود مجبور به ترک خاک عراق و برخی هم توسط بعثیها اخراج شدند. اغلب این راندهشدگان که از آنها با عنوان «معاودین عراقی» نام برده میشود به ایران آمده و در نقاط مختلفی ساکن شدند. در طول سالهای جنگ بخش اعظمی از جامعه معاودین عراقی با تدابیر رهبری انقلاب اسلامی به فعالیت پرداختند. امام خمینی طی سخنانی خطاب به راندهشدگان عراقی آنها را همچون ملت ایران زخمخورده رژیم بعثی میداند. امام با اشاره به خفقان و سرکوب مردم توسط صدام میفرماید: «شما هم در طول [حکومت] این حزب فاجر کافر مبتلا بودید و به همان نحو ابتلائاتی که ما داشتیم. جوانهای شما را، به جرم اینکه برای زیارت حضرت سیدالشهدا میرفتند، در بین راه گرفتند و با آنها آنطور سبعانه عمل کردند. علمای شما هم گرفتار این حزب فاجر فاسد بود… ما شهید دادیم، شما هم شهید دادید؛ ما در حبس به سر بردیم، شما هم به سر بردید.»( سخنرانی در جمع روحانیون مبارز عراق و مسلمانان رانده شده در ۲۰ فروردین ۱۳۶۰)
علاوه بر این؛ امام خمینی در سال ۱۳۶۱ مأموریتی به آیتالله خامنهای مبنی بر پیگیری امور عراق دادند. در این مأموریت رئیسجمهور وقت با پیگیری و استفاده از ظرفیت روحانیت مبارز عراق به خصوص آیتالله سید محمدباقر حکیم و آیتالله هاشمیشاهرودی با تنظیم اساسنامهای تشکل مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق را راهاندازی کردند. این مجلس نقش مهمی در مقابله با رژیم بعث عراق و دیکتاتوری صدام داشت. یکی از مهمترین برنامههای سیاسی آن برگزاری کنفرانس جنایات صدام بود. هچنین پس از چندی مجلس اعلی با راهاندازی شاخه نظامی خود موسوم به سپاه بدر پذیرای داوطلبان عراقی برای مبارزه با رژیم بعث در دفاع مقدس شد و شهیدان بیشماری را تقدیم انقلاب اسلامی کرد.
اهتمام و رسیدگی به معیشت و وضعیت آوارگان عراقی یکی دیگر از نکات مورد توجه امام بود. در سال ۱۳۶۴ آیتالله هاشمیشاهرودی طی نامهای اجازه مصرف وجوهات شرعی «بلاد عربی» را برای « کمک به برادران عراقی مستمند و یا مخارج طلاب و مبلغین عراقی» از امام دریافت میکند.
مسئله دیگر در این زمینه مواجهه امام خمینی با اسرای عراقی بود. هرچند برخورد وحشیانه و غیرانسانی رژیم بعثی با اسرای ایرانی زندانی در عراق بر کسی پوشیده نبود اما امام خمینی در ۱۲ فروردین ۱۳۶۱ مسئولان را به رعایت عطوفت و فتوت در برخورد با اسرای عراقی توصیه کرده و فرمودند: « باید جوانان ما و کسانی که عهدهدار نگهداری اسیران و پناهندگان هستند طعم شیرین رحمت و بزرگواری اسلام را به آنان بچشانند و با آنان آنگونه رفتار کنند.»
ایشان با عنایت به وضع روحی اسرا «احساس آرامش و جبران در حکومت اسلامی» را لازمه این مهم میداند. همچنین نگاه ایشان از منظر تربیت اسلامی مسئولیتها را فراتر از آنچه هست میکند. امام با هدایتگری عالمانه و دلسوزی مومنانه کمک به اسرای عراقی را «خدمت پر ارزشی به اسلام و جمهوری اسلامی» دانسته که چه بسا «پس از آزادی در سلک مبلغین اسلام و احیانا فداکاران آن درآیند.» ایشان در همین رابطه هشدار میدهد: «گمان نکنید آن خوی جنایتکاری و سبعیتی که در امثال صدام است، در اینان باشد. و چه نیکوست که جوانان عزیز و نگهبانان این بازیخوردگان از یک موجود صدامی یا در خدمت جنایت، یک انسان اسلامی و در خدمت مکتب مقدس قرآن بسازند و بدانند که «مَنْ احْیا نَفْسا فَکَانّما احْیَا النَّاسَ جَمیعاً» و هدایت از بزرگترین مظاهر احیاست.» (پیام امام خمینی به ملت ایران در سالگرد تاسیس نظام جمهوری اسلامی در ۱۲ فروردین ۱۳۶۱)
علاوه براین؛ بنیانگذار جمهوری اسلامی در ۶ خرداد ۶۱ مسئولان جمهوری اسلامی را به دلجویی و رفتار اسلامی- انسانی با اسیران عراقی توصیه کرده و دستور دادند: « آسیبدیدگان عراقی را در اسرع وقت به بیمارستانها بفرستید تا تحت معالجه قرار گیرند و دکترها و پرستارهای بیمارستانها…با آنان چون نزدیکان و برادران خود رفتار کنند و تلخی آسیب و اسارت را با رفتار اسلامی خود از ذائقه آنان کاهش دهند.»
منبع:
مناسبات امام خمینی و مردم عراق در دوران جنگ تحمیلی، هادی اسفندیاری.
اردیبهشت. ۰۴مقام معظم رهبریدیدگاهها برای محفل انس با قرآن کریم در حضور رهبر انقلاب بسته هستند
محفل انس با قرآن کریم در حضور رهبر انقلاب
رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین روز ماه مبارک رمضان در محفل نورانی انس با قرآن، ماه رمضان را ماه ضیافت و گستره بینهایت رحمت الهی خواندند و تطهیر قلب و انس همراه با تدبّر و تفقّه در قرآن را از عوامل مهم بهرهمندی انسان از ضیافت پروردگار کریم برشمردند.
حضرت آیتالله خامنهای ورود به مهمانی بزرگ خدا را نیازمند همت انسان برای اجابت دعوت پروردگار خواندند و افزودند: اگر موفق به ورود به ضیافتالله شویم، از ما با فراهم کردن فرصت تقرب به خدا پذیرایی بینظیری خواهد شد که چیزی بالاتر از آن قابل تصور نیست.
ایشان با اشاره به برکات و فرصتهای اعمال ماه مبارک رمضان افزودند: این نعمتها در واقع فرصتهای بیبدیلی برای قرب به پروردگار است بنابراین باید با خشوع و خضوع از خداوند توفیق بهرهمندی از این فرصت و پرهیز از معاصی را مسألت کنیم.
رهبر انقلاب با استناد به آیات قرآن، «ذکر» را از نامهای مبارک کتاب آسمانی و در نقطه مقابل غفلت که بلایی بزرگ است، دانستند و افزودند: تلاوت مستمر و انس با قرآن موجب ارتباط بیشتر با پروردگار است.
حضرت آیتالله خامنهای قرآن را معجزه جاودانه پیامبر خاتم برشمردند و افزودند: قرآن در همه ادوار تاریخ بشر، معارف مورد نیاز انسان را در صحنه وسیع و عظیم زندگی فردی، خانوادگی، اجتماعی، معنوی، حاکمیتی و همه ابعاد دیگر در اختیار قرار میدهد.
ایشان تعلّم، تدبّر و تفقّه یعنی آموزش و یادگیری عمیق را راز بهرهمندی از معارف عمیق، باطنی و عالیه قرآن دانستند و افزودند: شرط دستیابی به این معارف، تطیهر دل و پاکیزگی روح است که این مسئله در دوره جوانی بسیار سهلتر است. رهبر انقلاب در ادامه چند نکته در خصوص مسئله تلاوت خطاب به قاریان قرآن بیان کردند.
ایشان با ابراز خرسندی از فراوانیِ قاریان برجسته و خوشخوان کشورمان، این موهبت را مرهون انقلاب اسلامی دانستند و گفتند: امروز قاریان ما از بسیاری از قاریان کشورهای دیگر که حتی گاهی به عنوان استاد به ایران نیز دعوت میشوند، ممتازتر و با کیفیتتر تلاوت میکنند که این یک واقعیت افتخارآفرین است.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: البته نباید کار را تمامشده دانست و باید همچنان به پیش رفت و نقایص را تکمیل کرد زیرا هر جا انسان با تصورِ پایان راه، توقف کند نقطه سقوط او است و این توصیه ما به همه فعالان از جمله نویسندگان، شاعران و طلّاب نیز است.
ایشان در توصیه بعدی، تلاوت را هنری مقدس خواندند و با تأکید بر اینکه این هنر باید در خدمت ذکر و دعوت به خداوند باشد، گفتند: تلاوت باید جوری باشد که بر ایمان شنونده بیفزاید. بنابراین نباید به تلاوت به عنوان یک هنرِ صرف نگاه کرد و اجازه داد حاشیهها یا بعضی از خودنماییها بر حالت ذکر و دعوت به خدا غلبه کند.
رهبر انقلاب، موضوع «مهندسی تلاوت» را نیز نیازمند توجه ویژه قاریان دانستند و افزودند: مهندسی تلاوت یعنی بهگونهای با انتخاب لحن مناسب تلاوت کنید که در شنونده عمیقاً اثرگذار باشد و او را به تبعیت از کلام خدا وادارد.
حضرت آیتالله خامنهای، فعالیتهای قرآنی در کشور را خوب اما ناکافی ارزیابی کردند و در بیان پیشنهادی برای گسترش این فعالیتها، گفتند: تبدیل مساجد در هر محله به پایگاههای قرآنی و تعامل و ارتباط با مساجد دیگر آن محله و تشکیل جلسات و مسابقات قرآنی در بین آنها، بهترین مشوّق برای وارد شدن نوجوانان و جوانان به وادی قرآن و بخصوص تربیت حافظان قرآن است.
ایشان افزودند: راه تربیت ۱۰ میلیون حافظ که چند سال قبل مطرح کردیم، وارد کردن نوجوانان به عرصه فعالیتهای قرآنی است که اینگونه طرحها میتواند به تحقق آن کمک کند.
اردیبهشت. ۰۴مقام معظم رهبریدیدگاهها برای دیدار مسئولان نظام با رهبر انقلاب بسته هستند
دیدار مسئولان نظام با رهبر انقلاب
رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز (سهشنبه) در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام همه مسائل کشور را قطعاً قابل حل خواندند و با تبیین ابعاد مختلف شعار سال، تأکید کردند: منظومه قدرت جمهوری اسلامی و دستاوردهای گوناگون آن در بخشهای مختلف، ایران را به الگویی جذاب برای ملتها تبدیل کرده است و ناامید کردن مردم و القای حسّ بنبست، جفا به مردم و انقلاب است.
ایشان با تمجید از بیداری و تحرکات جوانان فلسطینی در سرزمینهای اشغالی گفتند: این تحرکات نشان داد فلسطین برخلاف تلاش امریکا و پیروانش زنده است و به فضل الهی پیروزی نهایی از آن مردم فلسطین خواهد بود.
حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای سخنانشان و در بیان توصیههای معنوی، با استناد به آیات قرآنی و ادعیه، استغفار را همراه با نیت صادقانه، موجب صفا و طهارت روحی و جلب رحمت الهی در زندگی فردی و همچنین در میدانهای ملی و عرصههای بزرگ اجتماعی خواندند.
ایشان، استغفار را، هم از ارتکاب عمل ممنوع و هم از عمل نکردن به وظایف و ترک فعل، ضروری دانستند و گفتند: خیلی از ما مسئولان به علل مختلف به ترک فعل و انجام ندادن وظایف مبتلا هستیم که خداوند در این باره انسان را سختگیرانه مورد مؤاخذه قرار میدهد.
حضرت آیتالله خامنهای مسئولیت در نظام اسلامی را به معنای مورد سؤال بودن برشمردند و افزودند: در نظامهای سیاسی جهان مسئولان مورد سؤال مردم هستند اما در نظام اسلامی مسئولان علاوه بر مردم، در معرض سوال و مؤاخذه مهمتر و سنگینترِ خداوند نیز هستند.
ایشان با ابراز خرسندی از حضور گسترده جوانان در مجموعه مدیریتی نظام، همه مسئولان را به مراقبت کامل از دو آسیب مهم یعنی «غرور» و «انفعال» فراخواندند و افزودند: غرور بخاطر پست و مقام، موفقیتها، غَرّه شدن به لطف پروردگار و هر منشأ دیگری، «طلیعه شکست» و «مقدمه سقوط درونی و اجتماعی و کاری» انسان خواهد بود و با ایجاد توهم و بزرگبینی، فرد مسئول را از مردم دور میکند.
رهبر انقلاب اسلامی آسیب دوم را «انفعال» برشمردند و گفتند: انفعال به معنای احساس بنبست در امور، نقطه مقابل غرور و خطرناک است که دشمنان تلاش دارند با روشهای گوناگون آن را در جامعه و در میان مسئولان القاء کنند که البته بر اساس وعده تخلفناپذیر الهی، راه مقابله با این طراحی دشمن، «صبر» و «تقوا» است. صبر یعنی خسته نشدن و از میدان خارج نشدن، و تقوا نیز یعنی مراقب حرکت خود و دشمن بودن.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه دایره تقوا وسیع است و در حوزه های مختلف از جمله اقتصاد، دیپلماسی و امنیت، معنای خاص خود را دارد، گفتند: امروز ناامید کردن مردم و القای حس بن بست در جامعه، جفا به مردم، کشور و انقلاب است.
ایشان با اشاره به برخی شاخصهای منفی در زمینه اقتصادی گفتند: مسائل و مشکلات وجود دارند اما قابل حل هستند و مبنای ارزیابی و قضاوت درباره شرایط کشور و موفقیتهای آن، نباید فقط شاخصهای اقتصادی باشد بلکه باید شاخصهای دیگر را نیز در نظر گرفت و همه موارد را با هم سنجید.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: با وجود موارد منفی در اقتصاد، در همین حوزه نیز نشانههای موفقیت وجود دارد که یک نمونه آن تابآوری اقتصاد کشور در برابر تحریمهای بیسابقه است.
حضرت آیتالله خامنهای، رسیدن به خودکفایی در برخی موارد از جمله تولید شش نوع واکسن کرونا، بدهی خارجی نزدیک به صفر کشور، و پیشرفتهای علمی و صنعتی و فناوری در حوزههای مختلف را نشانههای دیگر موفقیت برشمردند و خاطرنشان کردند: یک نمونه دیگر از موفقیتها، پیش رفتن صحیح و روانِ جریان مدیریت کشور است و برخلاف برخی کشورهای دیگر و با وجود همه دشمنیها، مدیریت کشور به صورت قانونی و بدون نیاز به اقدامات خارج از روال، دست به دست شده است.
ایشان گفتند: این دستاوردها و موارد دیگر همچون گسترش عمق راهبردی و نفوذ معنوی ایران در منطقه، جمهوری اسلامی را به یک نمونه جذاب تبدیل کرده است.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: دشمن براساس طمعورزیهای خود، حرفهای یأسآوری را بیان میکند که قبلاً هم از اینگونه مطالب بیان میشد اما نادرستی همه آن مطالب بعدها به اثبات رسید مانند سخنان صدام هنگام آغاز جنگ تحمیلی و وعده فتح یکهفتهای تهران و یا سخنان چند سال قبل یک دلقک امریکایی که گفته بود کریسمس را در تهران جشن میگیریم.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اینکه امریکاییهای مغرور صریحاً اعتراف میکنند که فشار حداکثری علیه ایران شکست خفت بار خورده، موضوع بسیار مهمی است که نباید فراموش شود.
رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان و در بیان نکاتی درباره شعار سال، با اشاره به بعضی دیدگاههای مطرحشده درباره ناسازگاری دو خصوصیتِ «دانشبنیانی» و «اشتغالآفرینی» گفتند: این حرف درست است که با پیشرفتِ فناوری، نیاز به نیروی انسانی کمتر میشود اما این مطلب درباره شرایط کشور ما که ظرفیتهای تعطیل یا نیمهتعطیل زیادی در بخشهای پاییندست دارد صادق نیست و با دانشبنیان کردن تولید در این بخشها، فرصتهای شغلی نیز چند برابر میشود.
ایشان نتیجه تولید دانشبنیان را ارتقاء نیروی انسانی شاغل و بهکارگیری جوانان تحصیلکرده خواندند و افزودند: متأسفانه درصد بالایی از دانشآموختگان کشور در عرصههای غیر مرتبط با رشته تحصیلی خود شاغل هستند که با گسترش شرکتهای دانشبنیان، کیفیت نیروی انسانی دستگاهها نیز ارتقاء مییابد و نخبگان از روی آوردن به مشاغل کمارزش بینیاز میشوند.
حضرت آیتالله خامنهای، معاونت علمی را موظف به تعیین ضوابط کیفی و شاخصهای دقیق برای پذیرش شرکتهای دانشبنیان دانستند و خاطرنشان کردند: افزایش تعداد شرکتها کافی نیست و در این زمینه باید شاخصهای حیاتی دیگری همچون نوآوری، کاهش ارزبری، اشتغالآفرینی، قابلیت صادرات و رقابتپذیری نیز مورد نظر قرار بگیرد.
رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه توسعه شرکتهای دانشبنیان باید بر اساس اولویتها و با نیازسنجی بر مبنای گرهگشایی از مسائل کشور باشد، گفتند: شرکتهای دانشبنیان در بخشهایی همچون بخش کشاورزی توسعه یابند که امنیت اقتصادی کشور وابسته به آنها است، ظرفیت جذب نیروهای متخصص و غیرشاغل در آنها بالا است و یا بخشهایی مانند نفت و گاز و معادن که با خامفروشی، منابع ارزشمند کشور را بدون ارزش افزوده صادر میکنند.
ایشان در این زمینه افزودند: متأسفانه مواد خام در کشور با قیمت ارزان صادر، و محصول نهایی با قیمت گران وارد میشود در حالیکه با تولید دانشبنیان باید این روند اصلاح و محصول نهایی تولید و صادر شود.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین با تأکید بر حمایت دولت از شرکتهای دانشبنیان، گفتند: دولت بزرگترین مصرفکننده در کشور است و مصداق کامل حمایت واقعی دولت از دانشبنیانها، جلوگیری از واردات بیرویه است.
رهبر انقلاب، تدوین برنامه هفتم توسعه را ضروری خواندند و افزودند: این برنامه قرار بود سال گذشته تدوین و از امسال اجرایی شود که نشد اما امسال دولت و مجلس همت کنند تا برنامه هفتم بر اساس سیاستهای کلی نظام، تدوین و تصویب شود.
ایشان مردمی بودن و مهمتر از آن مردمی ماندن را از ویژگیهای لازمِ هر مسئول نظام اسلامی خواندند و گفتند: دیدن یا شنیدن واقعیات در میدان و یا از منابع مورد وثوق، زمینهساز برنامهریزی و اقدامات صحیح خواهد بود.
حضرت آیتالله خامنهای در همین زمینه افزودند: گاهی مردم عادی نکاتی را به مسئول میگویند که از مشاوران کارکشته و نزدیک هم شنیده نمیشود.
ایشان با ابراز ناخرسندی از اجرا نشدن سیاستهای کلی اصل ۴۴ تأکید کردند: دولت میتواند با تحقق این سیاستها، اقتصاد کشور را بر دوش مردم قرار دهد و خود به سیاستگذاری، نظارت و هدایت بپردازد تا حل مشکلات شتاب بگیرد.
رهبر انقلاب با اشاره به کشورهایی که بدون نفت از رشد اقتصادی برخوردارند، افزودند: نفت حدود صد سال است که همچون مادهای مخدر، اعتیاد سختی در کشور ایجاد کرده که باید حتماً علاج شود.
ایشان اقتصادِ بدون نفت را هدفی بلندمدت خواندند و افزودند: حداقل دو دولت در مسئولیتهای هشت ساله باید همت کنند تا این مشکل به سامان برسد البته اگر همان روزی که اقتصاد بدون نفت را مطرح کردیم اجرای آن شروع میشد امروز کشور وضع متفاوتی داشت.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به احتمالاتی که درباره برخی گشایشهای ارزی مطرح میشود، گفتند: مراقب باشیم اگر احتمالاً گشایشی ایجاد شد، درآمدها صرف واردات بیرویه نشود و به مسائل زیربنایی از جمله حمل و نقل جادهای و ریلی، شرکتهای دانشبنیان، نوسازی صنایع، راههای ارتباطی با کشورهای همسایه و حل مشکل مهم آب اختصاص یابد که خوشبختانه دولت در مسئله آب کارهای خوبی آغاز کرده اما حل این مشکل به پول نیاز دارد.
رهبر انقلاب شورای اقتصادی سران قوا را فرصتی مهم برای تصمیمگیریهای لازم دانستند و گفتند: این شورا در دولت قبل و با چند دستور کار مهم از جمله اصلاح ساختار بودجه، حل مسئله بانکی و مدیریت مقابله با تحریمها تشکیل شد که سه قوه با همکاری و صمیمیت کاملی که دارند باید از این ظرفیت استفاده کنند.
رهبر انقلاب مسئله فرهنگ را بسیار مهم و نیازمند مجاهدت هوشمندانه برشمردند و گفتند: مراکز رسمی فرهنگی و همچنین فعالان فرهنگی که به یاری خدا در سطح گسترده مشغول فعالیتند، فرهنگ و علم را کاملاً جدی بگیرند و با چشمان باز به فعالیت شبانهروزی و مجاهدانه در این زمینه بپردازند.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به جهتگیری خوب دیپلماسی کشور تأکید کردند: مسئولان مطلقاً معطّل مسئله هستهای نشوند و بر اساس واقعیات کشور به برنامهریزی و اقدام برای حل مشکلات بپردازند.
ایشان مسئولان مذاکرات را، انقلابی، متدیّن و پر جدّ و جهد خواندند و افزودند: وزیر امور خارجه و مسئولان مذاکرهکننده گزارشهای دقیقی را به مراکز داخلی می دهند. نقد و اظهار نظر درباره عملکرد آنها هم ایرادی ندارد به شرط اینکه از سوءظن و بدبینی به دور باشد و همچنانکه بارها گفتهام موجب تضعیف عناصر میدان و ناامیدی مردم نشود.
رهبر انقلاب با ابراز خرسندی از مقاومت هیأت مذاکرهکننده در مقابل زورگوییها و زیادهخواهیها گفتند: طرف مقابل که بدعهدی کرد و از برجام خارج شد الان احساس درماندگی و بن بست میکند اما نظام اسلامی که با اتکای به مردم از مشکلات زیادی عبور کرده، از این مرحله هم عبور خواهد کرد.
رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان با تمجید از بیداری، تحرّک و تلاش جوانان فلسطینی در سرزمین های ۱۹۴۸ و در مرکز سرزمین های اشغالی افزودند: این تحرکات نشان داد فلسطین برخلاف تلاش امریکا و پیروانش زنده است و هرگز به فراموشی سپرده نخواهد شد و با ادامه تحرکات جاری و به فضل الهی پیروزی نهایی از آنِ مردم فلسطین خواهد بود.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین با تمجید از شجاعت مردم مظلوم یمن در توصیهای دلسوزانه و خیرخواهانه به مسئولان سعودی گفتند: چرا به جنگی که می دانید احتمال پیروزی در آن را ندارید ادامه می دهید؟ راهی پیدا کنید و خود را از این معرکه خارج کنید.
ایشان آتشبس اخیر در یمن را خیلی خوب خواندند و افزودند: اگر این توافق به معنای واقعی کلمه اجرا شود میتواند ادامه یابد و بدون تردید مردم یمن به برکت همّت، شجاعت و ابتکار عمل خود و رهبرانشان پیروزند و خداوند هم به این مردم مظلوم کمک خواهد کرد.
رهبر انقلاب در توصیههای پایانی به مسئولان کشور گفتند: فرصت مسئولیت بسیار زودگذر است و هر ساعتِ آن را قدر بدانید.
توصیه دوم رهبر انقلاب پرهیز از اقدامات نمایشی بود.
ایشان همچنین افزودند: تعارض منافع که همه در مذمّت آن سخن میگویند، فقط در عرصه اقتصاد نیست و اگر در موضوعی میان توجه مردم به ما و رعایت مصالح عمومی کشور تعارضی پیش آید، باید منفعت خود را نادیده بگیریم و به مصالح عمومی توجه کنیم.
توصیه به دولت و مجلس برای رعایت خطوط فاصل و عمل کردن در حیطه وظایف و اختیارات، آخرین توصیه رهبر انقلاب به مسئولان کشور بود.
در ابتدای این دیدار، حجتالاسلام والمسلمین رئیسی رئیس جمهور، گفتمان دولت را گفتمان انقلاب اسلامی با تأکید بر مؤلفههای مردمی بودن، عدالتخواهی و تحولگرایی برشمرد و گفت: سند تحول دولت با همفکری جمع زیادی از صاحبنظران آماده و منتشر شد.
رئیسجمهور، «اقدام و عمل» را مهمتر از «برنامه» دانست و افزود: با تأمین گسترده واکسن و همکاری آحاد مردم، با تغییر محسوس شرایط، کسب و کارها مجدداً رونق گرفت و امسال سفرهای نوروزی جهش زیادی داشت.
آقای رئیسی مواجهه خردمندانه با مسئله کسری بودجه ۱۴۰۰ را از دیگر اقدامات دولت در هشت ماه گذشته دانست و گفت: در این مدت تلاش کردیم با افزایش تولید نفت و گاز و افزایش صادرات نفتی و همچنین افزایش درآمدهای مالیاتی، از کسری بودجه و خلق پولِ منجر به تورم جلوگیری شود.
رئیس جمهور افزایش اختیارات استانی و تکمیل پروژههای نیمه تمام را از دیگر برنامههای دولت خواند و گفت: مهار تورم از دستور کارهای اصلی دولت است و گزارشهای مراکز آماری نشان میدهد که رشد صعودی تورم متوقف، و روند نزولی آن آغاز شده است.
آقای رئیسی ایجاد شفافیت و برخورد با بسترهای فسادزا را جزو اقدامات و برنامه های اساسی دولت برشمرد و گفت: مصوبات سفرهای استانی با اعتبارات و در زمانبندی مشخص در حال اجرا است.
آقای رئیسی اقدامات فرهنگی و برنامهریزی برای کاهش آسیبهای اجتماعی را از دیگر اقدامات دولت خواند و خاطرنشان کرد: اقدامات و دستاوردهای دولت حاصل یک کار جمعی میان همه قوا و نهادها است که همچنان به این همکاری و هماهنگی نیازمندیم.
رئیس جمهور مهمترین پروژه دولت را افزایش امید و اعتماد مردم دانست و افزود: با انسجام ملی و اتکاء به داشته های داخلی، دشمن ناامید خواهد شد. همچنانکه بارها گفتهایم مذاکره جای خود را دارد اما برجام یکی از مسائل کشور است و به هیچوجه نان مردم و اقتصاد کشور را به مسائل خارجی گره نخواهیم زد.
فروردین. ۳۱مقام معظم رهبریدیدگاهها برای سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب خطاب به مردم ایران بسته هستند
در اولین روز از سال ۱۴۰۱
سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب خطاب به مردم ایران
رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی زنده و تلویزیونی در نخستین روز از سال ۱۴۰۱ ضمن تبریک عید نوروز و آغاز قرن جدید، در تبیین شعار سال جدید، تنها راه دستیابی به پیشرفت عادلانه و حل مشکل فقر را حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان خواندند و در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به مسائل جهانی در حال وقوع در افغانستان، اوکراین و یمن تأکید کردند: همه این حوادث نشاندهنده حقانیت و انتخاب درست ملت ایران در مبارزه با استکبار است.
حضرت آیتالله خامنهای، آمیختگی عید ملی نوروز با ذکر نیایش و دعا و معنویت را یکی از ویژگیهای نوروز ایرانی برشمردند و گفتند: بهار، مظهر امید و پیامآور طراوت و رویش است که امسال بهدلیل همراهی با نیمه شعبان که روز تولد امید بزرگ تاریخ و بشریت است، این امید مضاعف شده است.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه امید، منشأ همه حرکتها و پیشرفتها است، گفتند: کسانی که برای مردم سخن میگویند و یا مطلب مینویسند و یا پیام میفرستند، هر چه میتوانند در مردم امید ایجاد کنند زیرا امید عامل مهم پیشرفت است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به اینکه خداوند متعال زمینههای امید را برای ملت ایران فراهم کرده است، خاطر نشان کردند: بگذارید دشمنان از امیدواری ملت ایران به خشم بیایند.
ایشان بعد از این مقدمه وارد بحث اصلی خود شدند و با اشاره به انتخاب عناوین اقتصادی در یک دهه گذشته و همچنین شعار سال ۱۴۰۱ گفتند: علت اینکه برای امسال نیز عنوان و شعار اقتصادی انتخاب شد، اهمیت محوری مسئله اقتصاد و همچنین چالشهای اقتصادی در دهه نود است که رهایی از این چالشها نیازمند تدبیر، عمل و حرکت صحیح است.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه امروز مسئله اصلی مسئولان اجرایی و کسانی که در اداره کشور دخیل هستند، اقتصاد است، افزودند: البته رویکردهای مردمی جدیدی نیز به چشم میخورد که اگر به شکل مناسبی ادامه پیدا کند، دلگرمکننده است.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه تنها راه رسیدن به رشد اقتصادی، حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان است، افزودند: منظور از اقتصاد دانشبنیان، نگاه علمی و فناورانه به تولید در همه عرصهها است که نتیجه آن، کاهش هزینههای تولید، افزایش بهرهوری، ارتقای کیفیت محصولات، رقابتپذیر شدن تولیدات در بازارهای جهانی و کاهش قیمت تمامشده محصولات در داخل خواهد بود.
رهبر انقلاب با تأکید بر این واقعیت که دستیابی به پیشرفت عادلانه در اقتصاد و حل مشکل فقر فقط از مسیر تقویت تولید دانشبنیان میگذرد، گفتند: تعداد شرکتهای دانشبنیان باید افزایش یابد و این کار شدنی و ممکن است.
ایشان با اشاره به فعالیت حدود ۶۷۰۰ شرکت دانشبنیان در کشور گفتند: در سال جدید برای پاسخ به نیازهای کشور، تعداد شرکتهای دانشبنیان باید دو برابر شود البته این موجب نشود که عدهای، شرکتهایی را که واقعاً دانشبنیان نیستند، با این عنوان، تأسیس و راهاندازی کنند.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به عقبتر بودن بعضی از بخشهای تولید همچون کشاورزی از ویژگیهای دانشبنیان افزودند: مسئله کشاورزی و دامداری بسیار مهم است و کشور باید در محصولات پایه غذایی همچون گندم، جو، ذرّت، خوراک دام و دانههای روغنی به امنیت کامل و خودکفایی لازم دست پیدا کند.
ایشان دستیابی به این هدف را با توجه به وسعت سرزمینی و فراوانی دشتهای حاصلخیز در کشور ممکن دانستند و گفتند: متأسفانه بخش کشاورزی جزو وابستهترین بخشهای کشور به واردات است که این وضع حتماً باید تعدیل شود.
رهبر انقلاب با اشاره به اظهارات یکی از وزرای سابق کشاورزی مبنی بر مانعتراشی ذینفعان واردات و جلوگیری از کاهش وابستگی در کالاهای اساسی گفتند: مبارزه با این وابستگی به علت منافع زیاد برخی افراد و احتمالاً نفوذ و کارشکنی آنها در بعضی از دستگاهها و وزارتخانهها دشوار است اما مسئولان باید همت کنند و این کار سخت را انجام دهند.
ایشان با تأکید بر لزوم حمایت مسئولان از شرکتهای دانشبنیان از طریق خرید محصولات آنها یا تخصیص امکانات، افزودند: تعداد شرکتهای دانشبنیان باید شاخص پیشرفت در هر بخش و شاخصی برای ارزیابی مسئولان آن وزارتخانه و دستگاه باشد.
حضرت آیتالله خامنهای، افزایش شرکتهای دانشبنیان را با توجه به امکانات کشور بخصوص مهمترین امکان و سرمایه کشور یعنی «نیروی انسانی تحصیلکرده» کاملاً ممکن خواندند و افزودند: بر اساس گزارشها، درصد بالایی از عناصر تحصیلکرده در رشتههای غیر مرتبط با تحصیل خود مشغول به کار هستند، در حالی که میتوان از همت نیروهای متخصص و جوان که بزرگترین ثروت کشور هستند، به نفع ثروتمند کردن کشور استفاده کرد.
ایشان «اشتغالآفرینی» را نیز در گرو افزایش شرکتهای دانشبنیان دانستند و گفتند: البته در این زمینه نباید دچار خطاهای گذشته شویم.
رهبر انقلاب در بیان یکی از این خطاها گفتند: در دولتهای قبل، طرحهای گوناگونی برای افزایش تولید مطرح و تسهیلات بانکی در اختیار افراد قرار داده شد اما تقریباً همه آن طرحها ناموفق بود بنابراین پولپاشی بدون ملاحظه به جایی نمیرسد و کارها باید درست و با مطالعه انجام شود.
ایشان با تأکید بر شکل دادن به فعالیتهای زنجیرهای شرکتهای دانشبنیان، یک ملاحظه نیز مطرح کردند و گفتند: در اثر برخی تصمیمهای اخیر ممکن است به بعضی از شرکتهای کوچک و متوسط ضربه وارد شود که دولت و بانکها نباید اجازه دهند چنین مشکلی ایجاد شود.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنانشان با یادآوری تأکید سال قبل خود در روز اول سال مبنی بر پرهیز از «گره زدن اقتصاد کشور به تحریمهای آمریکا و بیان این حرف که تا تحریم است وضع همین است»، خاطرنشان کردند: خوشبختانه سیاستهای جدید در کشور نشان داد میتوان با وجود پا برجا بودن تحریمهای آمریکا پیشرفت کرد، تجارت خارجی را رونق داد، وارد قراردادهای منطقهای شد و در زمینه نفت و مسائل دیگر به دستاوردهایی رسید.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: البته به هیچوجه نمیگویم که به دنبال رفع تحریمها نباشید و کسانی که در این زمینه در حال تلاش هستند، کار خود را دنبال کنند اما اساس این است که کشور را بهگونهای اداره کنیم که تحریمها نتواند ضربه اساسی و زیان بزرگی به اقتصاد بزند، بنابراین امسال هم همان توصیه را تکرار میکنم که اقتصاد کشور به تحریم گره زده نشود.
ایشان در بیان یک توصیه تکمیلی، به افزایش قیمت نفت و درآمدهای ارزی اشاره کردند و با طرح این سؤال که با این درآمدها چه میخواهید بکنید، گفتند: با این درآمدها دو گونه میتوان برخورد کرد یا میتوان آنها را صرف افزایش واردات کرد با این تصور که با این کار، رفاه و آسایش مردم بیشتر میشود. این کار اگرچه ظاهر خوبی دارد اما باطن آن بسیار بد و در واقع ضایع کردن سرمایههای اساسی کشور است.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: راه دیگر که راه درست و اساسی است، استفاده از درآمدهای نفتی برای ساختن زیرساختهای کشور و محکم کردن بنیانها و ریشهدار کردن اقتصاد است که این کار باید انجام شود.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به مسائل متعدد جهانی که اکنون در حال وقوع است و همه این موارد نیازمند تدبیر و حرکت و تصمیم و اقدام صحیح است، گفتند: هنگامی که به قضایای جاری دنیا نگریسته میشود، حقانیت و صدق ملت ایران در مواجهه با جبهه استکبار بیش از همه روشن میشود.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه انتخاب ملت ایران در مقابل جبهه استکبار «ایستادگی، عدم تسلیم و وابستگی، حفظ استقلال و تقویت درونی نظام و کشور» بود، خاطر نشان کردند: این تصمیمها، ملی و درست بودند.
ایشان با اشاره به قضایای کشور مظلوم و مسلمان افغانستان و ظلم و نحوه خروج آمریکاییها بعد از ۲۰ سال ستم و جنایت گفتند: قضایای اوکراین هم یک نمونه دیگر است که رئیسجمهور آن که بهوسیله غربی ها بر سر کار آمده نیز خطاب به آنها لحن تندی را به کار میبرد.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به قضایای یمن و بمباران هر روزه مردم مقاوم این کشور و از طرف دیگر اقدام عربستان در گردن زدن ۸۰ جوان و نوجوان خاطر نشان کردند: همه این قضایا نشان دهنده ظلمت حاکم بر دنیا و گرگهای خونخواری است که دنیا در دست آنها است.
حضرت آیتالله خامنهای آشکار شدن نژادپرستی غرب را یکی از زوایای قضایای اوکراین برشمردند و گفتند: جدا کردن سیاهپوستها از سفید پوستها و پیاده کردن آنها از قطارها و یا اظهار تأسف صریح غربیها در رسانههایشان از وقوع جنگ در اروپا بهجای آنکه در خاورمیانه باشد، نمونه هایی از نژادپرستی آشکار غرب است.
ایشان نمونه دیگر از دوگانگی در دنیای غرب را نحوه مواجهه با ظلم و ستم در کشورها بیان کردند و افزودند: اگر ظلم در کشورهای مطیع آنها اتفاق بیفتد، مطلقاً واکنشی نشان نمیدهند و با این همه ظلم و ستم، ادعای حقوق بشری نیز دارند و با این ادعای دروغین از کشورهای مستقل باجخواهی میکنند.
حضرت آیت الله خامنهای تأکید کردند: امروز یکی از رسواترین و فاحش ترین مقاطع تاریخ معاصر از ظلم و استکبار است و مردم دنیا نیز مستقیماً در حال نظاره کردن این ظلمها و دوگانگیها هستند.
ایشان با تأکید بر اینکه ملت ایران در سالهای متمادی، شیوه کار خود را ارتقاء بخشیده و در چارچوب جدیت و منطق پیش رفته است، افزودند: کشور امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند کار و تلاش و همدلی و همافزایی یعنی همدلی و همافزایی میان ملت، همدلی و همافزایی میان مسئولان و همدلی و همافزایی میان ملت و مسئولان است.
رهبر انقلاب اسلامی برخی تنازعهای موجود را عمدتاً پوچ و برخاسته از هوای نفس و بیتقوایی دانستند و تأکید کردند: باید این مسائل را کنار گذاشت و در مسیر بسیج عمومی ملت ایران در راههای صلاح علمی، عملی، مقاومتی و خدمات اجتماعی خللی بهوجود نیاورد.
پیام تبریک سردار سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین به مقام معظم رهبری
بسم الله الرحمن الرحیم
محضر فرمانده معظم کل قوا امام المسلمین حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای عزیز
سلام علیکم؛
اماما صمیمیانه ترین سلام ودرود تمامی بسیجیان کشور عزیزمان نثارتان باد.
فرزندان بسیجیتان در هفته مبارک بسیج همچون سال های گذشته شوق دیدار خورشید پر فروغ وجان فزای ولایت را درسینه هایشان محبوس داشته ولی برای متنعم شدن والتذاذ از انفاس قدسیتان لحظه شماری می نمودند لیکن وضعیت کنونی کشور وشیوع ویروس کرونا مانع بهره مندی از این دیدار شور انگیز ووصف ناشدنی گردید.
پیام نورانی وامید بخش حضرتعالی در هفته شجره طیبه ومبارک بسیج دیگر بار افق نو و تازه ای را درپیش روی فرزندان بسیجی تان گشود. جوانان بسیجی، انقلابی وایثارگر شما ضمن حضور درهمه میدان ها نقش آفرینی موثر درجهت خدمت به نظام مقدس اسلامی و مردم عزیز ایران قوی، پرشورتر و مستحکم تر از گذشته وبا ایمان قوی، توکل، اخلاص و برنامه ریزی دقیق تلاش خواهند نمود با تحقق هدف بلند ومتعالی گام دوم انقلاب (( تحقق دولت اسلامی، جامعه پردازی، تمدن نوین اسلامی)) در همه عرصه های عمومی ملت ایران فعال واثرگذار شوند و به حول قوه الهی پیش قراولان زمینه سازی ظهور خورشید عظمی ولایت وامامت باشند.
بسیج ارزنده ترین یادگار بزرگ و درخشان امام راحل و عظیم الشان ، شکرگزار وجود نعمت خدادادی ولایت امر مسلمین بوده وازعنایت حضرتعالی وارسال پیام روح بخش و جان افزای تان سپاسگذاری و قدردانی نموده وسلامتی وجودتان را تا ظهور دولت یار از محضر حضرت ربوبیت خواستارند.
هفته بسیج بر همگان مبارک باد بویژه بر رویش های تازه با طراوت بسیجی ، که همچنان مانند نسل پیش از خود، فرزندان محبوب امام راحل عظیم الشان اند. عزیزان قدردان جایگاه خود باشید و بدانید که با همت بلند و در پرتو خردمندی و درست اندیشی و با اعتماد و توکل بر خداوند دانا و توانا می توانید در همه مسائل عمومی کشور و ملت اثر بخش و مشکل گشا باشید، این تجربه چند دهه ملت ایران است . والسلام علیکم و رحمه الله
در جریان برگزاری آیین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت در «ستایش بانوان شهید پرور»
از تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «تنها گریه کن» رونمایی شد
آیین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت در «ستایش بانوان شهیدپرور» همراه با تقریظ حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی بر کتاب «تنها گریه کن» برگزار شد.
به گزارش ایثارخبر، ایمان عطارزاده معاون هماهنگکننده دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای که در تالار وحدت سخن میگفت، با اشاره به اینکه امروز شاهد برگزارری یازدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت با تقریظ آیتالله العظمی خامنهای بر کتاب «تنها گریه کن» هستیم بیان کرد: این کتاب که توسط انتشارات حماسه یاران به چاپ رسیده است، خاطرات مادر شهید محمد معماریان را بازگو کرده است. همزمان با این آیین، در استانها، از نویسندگان حوزه جهاد و مقاومت هم تقدیر خواهد شد.
وی ادامه داد: تجربه برگزاری چنین آیینهایی نشان داده است که مخاطبان بسیاری به آثار حوزه ایثار و شهادت علاقه دارند و پس از انتشار تقریظ مقام معظم رهبری بر آثار حوزه فرهنگ ایثار و شهادت و دفاعمقدس شاهدیم که برای هر کتاب آثار فرهنگی و هنری، فیلم، سرود و شعر ساخته شده است.
در ادامه، مختارپور دبیرکل نهاد عمومی کتابخانههای کشور در معرفی مقالهای درباره نقش زنان در انقلاب اسلامی از پیش از مشروطه توضیح داد: این مقاله در پایگاه .khamenei.ir هم منتشر خواهد شد. نقش زنان در انقلاب اسلامی باید مستند شود. این مقاله در اثبات نقش زنان در بیانات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری است. مقام معظم رهبری دیدگاههایی در جهت حفظ حرکت و پیام شهدا داشتهاند و در نگاه ایشان، پاسداشت مقام شهدا یک ضرورت ملی است.
وی یادآور شد: مقام معظم رهبری از هنرمندان و مخصوصا شعرا انتظار خاصی دارند. این عزیزان باید به موضوع شهدا توجه ویژه داشته باشند. ایشان در زمینه شعر آیینی هم توصیه دارند که به مسائل انقلاب و دفاع مقدس توجه شود.
مختارپور گفت: من در انتهای این مقاله به زندگی خانم اشرف سادات انتظاری پرداختهام. زندگی نامه این مهربانو را میتوان به عنوان اسوه و الگویی برای همه بانوان معرفی کرد. او درست در زمانی که باید از فرزندان برنای خود لذت میبرد خودش فرزندانش را به جبهه بدرقه کرد.
در بخش دیگر این مراسم، اشرف سادات منتظری، مادر شهید محمد معماریان بیان کرد: من از قم خدمت شما رسیدم و از دستاندرکاران این مراسم سپاسگزاریم. سخنگو و سخنران نیستم. سال ۱۳۶۵ محمد شهید شد.انشاء الله تا آخر پشت سر مقام معظم رهبری باشیم. محمد در ۱۲ سالگی عضو بسیج شد و در ۱۳ سالگی به جبهه رفت.
وی ادامه داد: آن زمان او را ثبتنام نکردند خودم رفتم و با مسئولان ثبت نام صحبت کردم تا پسرم عضو پایگاه بسیج شود. از خدا صبر خواستم که وقتی محمد شهید شد بتوانم خدمتگزار مردم باشم.
این مادر شهید در ادامه خاطراتی از فرزند شهیدش بیان کرد.
به گزارش ایسنا، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه آیین ملی پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت در «ستایش بانوان شهید پرور» بیان کرد: صحبتهای دلنشین مادر شهید فضای این مراسم را معنوی کرد. از این مادر شهید التماس دعا دارم تا گرههای مشکلات اقتصادی، فرهنگی و سیاست در کشور باز شود. هر پدر و مادر شهید که به آنها مراجعه کنید، روایتهای متعددی از فرزندان شهید خود دارند.این کشور و این انقلاب به برکت خون شهدا حفظ شده است. ما در برابر خون شهدا در جایگاههای مختلف مدیون خون شهدا هستیم. اجازه ندهیم که مرزهای معنوی شهدا جا به جا شود. در وصیتنامه شهدا پیامهای فرهنگی بسیاری وجود دارد بنابراین وظیفه ما صیانت و حراست از میراث شهدا است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نزدیک ۸۰ درصد از والدین شهدا را از دست دادهایم، توضیح داد: همنشینی و شنیدن سخنان والدین شهدا برای ما گره گشا است. بنابر توصیه مقام معظم رهبری، ما باید خاطرات والدین شهدا را ثبت کنیم و یاد و نام شهدا را زنده نگه داریم.
وی ادامه داد: پدران و مادران شهدا بسیار مقدس هستند. تمامی شهدای انقلاب اسلامی موجب استواری کشورمان شدهاند. از اینکه دوستان ما هفته کتاب را به این شیوه به پایان رساندند تشکر میکنم. فرهنگی که مقام معظم رهبری با تقریظ بر کتابهای حوزه فرهنگ ایثار و شهادت دارند به ما یادآوری میکند که ما نیز در مسیر شهدا باشیم و ارزشهای آنها را حفظ کنیم.
در پایان این مراسم، با حضور محمد مهدی اسماعیلی، حجتالاسلام شکری نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثار گران، مختار پور دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، احمدوند معاون فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد، ایمان عطارزاده معاون هماهنگ کننده دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای، اکرم اسلامی نویسنده کتاب تنها گریه کن، اشرف سادات منتظری مادر شهید محمد معماریان و خانم کارگر عزیزی خواهر، مادر، همسر و فرزند ۵ شهید از تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «تنها گریه کن» رونمایی و هدیه ویژه رهبر معظم انقلاب(انگشتر و قرآن) به حاجیه خانم کارگر عزیزی اهدا شد.
شهریور. ۲۸مقام معظم رهبریدیدگاهها برای دیدار قهرمانان المپیک و پارالمپیک ایران در بازیهای ۲۰۲۰ توکیو با رهبر انقلاب بسته هستند
دیدار قهرمانان المپیک و پارالمپیک ایران در بازیهای ۲۰۲۰ توکیو با رهبر انقلاب
رهبرمعظم انقلاب اسلامی صبح امروز (شنبه) در دیدار مدالآوران بازیهای المپیک و پارالمپیک توکیو، با قدردانی صمیمانه از قهرمانان کشورمان گفتند: مهمترین پیام قهرمانی ورزشکاران افتخارآفرین کشور در صحنه های بین المللی، امکان تحقق کارهای به ظاهر نشدنی و انتقال پیام ایستادگی و امید و نشاط به جامعه و جوانان است.
حضرت آیتالله خامنهای این پیام را برای جامعه، آورده بسیار مهمی خواندند و افزودند: در حالیکه دستگاههای بسیاری مشغول برنامهریزی برای سلب امید و نشاط از جامعه بویژه از جوانان هستند، قهرمانی ورزشکاران ایرانی، پیام امید را به کل جامعه تزریق میکند و این موضوع بسیار ارزشمند است.
ایشان با اشاره به پیامهای کوتاه تشکر خود بعد از قهرمانی ورزشکاران، خاطر نشان کردند: بدانید این پیامها از عمق جان است و قدر و اهمیت حرکت شما را میدانیم.
رهبر انقلاب با اشاره به قهرمانی ورزشکاران با وجود برخی محدودیتها، گفتند: اینکه با وجود این محدودیتها پرچم کشور بالا برده و سکوهای جهانی فتح میشود، نشان از اراده قوی و عزم راسخ است و این عزم، اراده و قهرمانی و امیدآفرینی نه تنها در ورزش بلکه در عرصههای علم، فناوری، هنر و ادبیات نیز وجود دارد که یکی از وظایف مهم مسئولان نشان دادن صادقانه این افتخارآفرینیها است.
ایشان در ادامه به نمونههایی از قهرمانیها و مدال آوریهای ناسالم در ورزش جهان اشاره کردند و افزودند: علاوه بر ناداوریها، رشوه و زد و بندهای سیاسی و استفاده از مواد نیروزا، کسب مدال بهواسطه وطنفروشی و خود فروشی نیز از نمونههای قهرمانیِ ناسالم است.
حضرت آیتالله خامنهای تجلی ارزشهای انسانی و دینی و معنوی در کنار قهرمانی را بسیار ارزشمند خواندند و با اشاره به نمونههایی از این موارد در رقابتهای المپیک و پارالمپیک گفتند: نامگذاری کاروان ورزشی به نام شهیدان بویژه شهید سلیمانی، اهدای مدال از طرف چند قهرمان به شهیدان خاص، استفاده از چفیه بهعنوان نماد ایثار و مقاومت و سجده برآن، رعایت حجاب و پوشش بخصوص استفاده از چادر در پرچمداری کاروان، ابراز عشق و محبت به پرچم ایران، صحنه های نماز خواندن، درآغوش گرفتن حریف مغلوب و صحنه احترام تیم والیبال پارالمپیک به مادر شهید بابایی، جلوههایی از ارزشهای اسلامی و معرّف هویت ملت ایران هستند.
ایشان تأکید کردند: بانوان ورزشکار ایرانی در این رقابتها ثابت کردند که حجاب اسلامی مانع درخشش در عرصه ورزش نیست همانگونه که این موضوع را در عرصههای سیاست و علم و مدیریت نیز ثابت کردهاند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطر نشان کردند: حجاب ورزشکاران زن ایرانی، راه را برای ورزشکاران زن کشورهای اسلامی نیز هموار کرده است بهگونهای که اکنون بانوان ورزشکار بیش از ۱۰ کشور اسلامی، با رعایت حجاب در میادین ورزشی حاضر میشوند.
حضرت آیتالله خامنهای موضوع به رسمیت نشناختن رژیم جنایتکار صهیونیستی در میادین ورزشی را موضوعی بسیار مهم دانستند و گفتند: رژیم سفّاک، نسلکُش و نامشروع صهیونیستی تلاش دارد با حضور در میدانهای بینالمللی ورزشی برای خود کسب مشروعیت کند و مستکبرین جهانی نیز به او کمک میکنند اما مسئولان محترم ورزشی و ورزشکاران نباید در این حوزه، به هیچ وجه منفعل شوند.
ایشان با اشاره به اقدامات متقابل رژیم صهیونیستی و حامیانش برای محروم کردن ورزشکاران، تأکید کردند: وزارت ورزش و وزارت امور خارجه و دستگاههای حقوقی باید این موضوع را از راههای حقوقی دنبال و از ورزشکاران کشور و حتی ورزشکاران مسلمان دیگر کشورها همچون ورزشکار الجزایری که اخیراً محروم شد، حمایت کنند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه ورزشکار سربلند ایرانی نمیتواند بخاطر یک مدال با نماینده رژیم جنایتکار دست بدهد و عملاً او را به رسمیت بشناسد، افزودند: این موضوع سابقه دارد و در گذشته هم ورزشکاران کشورها از مسابقه با نمایندگان رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی امتناع میکردند و بعد از مدتی هم آن رژیم از بین رفت و رژیم صهیونیستی نیز نابود خواهد شد.
حضرت آیتالله خامنهای چند توصیه نیز به مسئولان ورزشی داشتند.
«کیفیسازی ورزش بینالمللی و تکیه به اعزام ورزشکار در رشتههای مدال آور»، «برنامهریزی برای ارتقاء رتبه ایران در المپیک»، «تجلیل از درخشش یک نشان ایرانی پوشاک در المپیک و لزوم حمایت از تولیدکنندگان تجهیزات ورزشی در داخل»، «توجه بیشتر به ورزشهای اصیل ایرانی همچون چوگان و استفاده از این موقعیت برای جذب گردشگران خارجی»، «استفاده از مربیان ایرانی تا جای ممکن»، «رسیدگی جدی به مسائل و مشکلات کاری و معیشتی قهرمانان» و «ارتقاء عدالت ورزشی» جزو توصیههای رهبر انقلاب به مسئولان ورزش کشور بود.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، آقای سجادی وزیر ورزش و جوانان گزارشی از کاوران اعزامی ایران به بازیهای المپیک و پارالمپیک، مدالهای کسبشده و جایگاه کشورمان در این رقابتها بیان کرد.
همچنین خانم هاشمیه متقیان قهرمان پارالمپیک در پرتاب نیزه و آقای جواد فروغی قهرمان المپیک در تیراندازی، نکات و پیشنهادهایی درباره حمایت برابر از قهرمانان، توسعه فعالیتهای فرهنگی در ورزش، و بومیسازی ورزش قهرمانی بر اساس مناطق، بیان کردند.
شهریور. ۲۸مقام معظم رهبریدیدگاهها برای قهرمانان المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ شنبه صبح با رهبر انقلاب دیدار میکنند بسته هستند
قهرمانان المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ شنبه صبح با رهبر انقلاب دیدار میکنند
در پی پیروزیهای اخیر ورزشکاران ایران در رقابتهای بینالمللی، قهرمانان کاروان ورزشی جمهوری اسلامی ایران در بازیهای المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو، صبح شنبه ۲۷ شهریورماه با حضرت آیتالله خامنهای دیدار خواهند کرد. این دیدار با رعایت ضوابط و دستورالعملهای بهداشتی در حسینیهی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.
پیش از این و در پایان برگزاری این مسابقات، رهبر انقلاب اسلامی در پیامهای جداگانه، عناوین به دست آمده از سوی ورزشکاران کشورمان را که باعث شادی دل مردم شده بود، به آنان تبریک گفته بودند.
کاروان المپیک ایران در المپیک توکیو ۲۰۲۰، موفق به کسب هفت مدال (۳طلا، ۲نقره، ۲برنز) و رتبه بیست و هفتم شده بود. همچنین قهرمانان پارالمپیکی ایران نیز که به یاد شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی با عنوان «کاروان سردار دلها» در مسابقات توکیو شرکت کرده بودند، با کسب ۲۴ مدال (۱۲طلا، ۱۱نقره، ۱برنز) و رتبه سیزدهم، بهترین نتیجه تاریخ ورزش جانبازان و معلولین ایران در ادوار پارالمپیک را از آن خود کردند.
مرداد. ۳۱مقام معظم رهبریدیدگاهها برای پیام تلویزیونی رهبر انقلاب درباره وضعیت بیماری کرونا بسته هستند
پیام تلویزیونی رهبر انقلاب درباره وضعیت بیماری کرونا
رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در سخنان تلویزیونی درباره وضعیت و طغیان بیماری کرونا، آن را مسئله اول و فوری کشور خواندند و با تأکید در خصوص انجام قاطع وظایف و تصمیمها برای مقابله با بیماری، توصیهها و نکاتی خطاب به مسئولان و مردم بیان کردند.
حضرت آیتالله خامنهای، لازمه مقابله با تغییر شکل و جهش ویروس را بهکارگیری آرایش و شیوههای دفاعیِ جدید و محکم خواندند و گفتند: جانباختن بیش از ۵۰۰ تن در یک روز و داغدار شدن خانوادههایشان و همچنین ابتلاء دهها هزار نفر به بیماری و مشکلات درمانی آنها حقیقتاً بسیار دردناک است و دل هر مسلمان و هممیهنی از این واقعه آتش میگیرد، بنابراین برای مقابله با این وضع وظایفی داریم.
ایشان ضربالاجل یکهفتهای رئیسجمهور برای جمعآوری پیشنهادها و تصمیمگیری درباره آنها را کاری خوب برشمردند و افزودند: در رأس زمان تعیینشده، جواب قضیه با دقت سنجیده، و برای هر اقدامِ لازم با قاطعیت تصمیمگیری و به آن عمل شود.
رهبر انقلاب همچنین خستگی شدید کادر درمان و فشارهای جسمی و روحی وارد به آنها را نگرانی بزرگی دانستند و افزوند: از صمیم قلب از پزشکان، پرستاران و مجموعههای درمانی که واقعاً در حال جهاد هستند، تشکر میکنم اگرچه تشکر اصلی از آنِ خداوند شاکر و علیم است.
حضرت آیتالله خامنهای در ادامه به بیان چند تذکر خطاب به مسئولان و مردم پرداختند.
رهبر انقلاب با تأکید بر لزوم گسترش آزمایشهای بیماریابی خاطرنشان کردند: در اوایل بیماری، آزمایشهای بیماریابی عمومی رایج شد که کار خوبی بود و باید شبکه بهداشت با کمک بسیج این کار را انجام دهند.
ایشان با اشاره به هزینههای سنگین آزمایشهای تشخیص کرونا، تأکید کردند: دولت و بیمهها کمک کنند تا بیماریابی و آزمایشهای تشخیص به صورت رایگان و وسیع در اختیار همه مردم قرار بگیرد.
حضرت آیتالله خامنهای در توصیه بعدی به مسئولان، مسئله تأمین گسترده واکسن را مورد تأکید قرار دادند و گفتند: خوشبختانه با تولید واکسن در داخل مسیر واردات خارجی آن نیز هموار شد، در حالی که تا قبل از آن با وجود پرداخت بهای واکسن، فروشندگان خارجی بدعهدی میکردند.
رهبر انقلاب تأکید کردند: واکسن چه از راه واردات و چه با تولید داخلی باید با تلاش مضاعف و به هر شکل ممکن تأمین شود و در اختیار همه مردم قرار بگیرد.
ایشان در خصوص مسئله تأمین دارو برای بیماران نیز گفتند: با وجود کمبود یا نبود دارو در داروخانهها و بیمارستانها، گفته میشود همان داروها در بازار آزاد با قیمت چند برابری فروخته میشود که این نشاندهنده مشکل در شبکه توزیع است و این مشکل باید حل شود.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به حضور جدی و قوی نیروهای مسلح در ماههای اولِ مقابله با بیماری، گفتند: نیروهای مسلح اکنون نیز مشغول هستند اما باید با همه توان به کمک مردم بیایند.
ایشان تصمیمگیری در خصوص تعطیلی را مسئلهای تخصصی و نیازمند بررسی در ستاد ملی کرونا خواندند و افزودند: مسئولین به هر نتیجهای رسیدند بدون ملاحظه و قاطع به آن عمل کنند.
رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان خطاب به مردم، بخشی از مشکل را ناشی از رعایت نکردن شیوهنامهها دانستند و افزودند: مردم عزیز با همان حساسیت ماههای اول، شیوهنامهها را بهطور کامل رعایت کنند تا جان و سلامتی خودشان و دیگران به خطر نیفتد.
ایشان، دو سه ماه تحمل محدودیتها و رعایت کامل شیوهنامهها را موجب فروکش کردن بیماری و تنفس کادر درمان دانستند و افزودند: انشاءالله با همت دستاندرکاران، تا چند ماه دیگر واکسن به بهترین وجه در اختیار مردم قرار میگیرد و پس از آن، حتی با وجود بیماری، بحران و خطر مرگومیر و مصیبتزده شدن خانوادهها کاهش خواهد یافت.
حضرت آیتالله خامنهای در توصیهای دیگر، مجالس عزای حضرت سیدالشهداء علیهالسلام را مایه برکت و جلب رحمت الهی دانستند و افزودند: ملت و کشور به این مجالس با برکت احتیاج دارد اما در برگزاری آنها باید شیوهنامهها با کمال دقت و شدت مراعات شود.
ایشان برگزارکنندگان جلسات و آحاد شرکتکنندگان را به رعایت ضوابط و فاصلهها توصیه و تأکید کردند: نگذارید مجالس حسینی موجب شیوع بیماری و مایه طعنه مخالفان و دشمنان شود.
رهبر انقلاب همچنین با تقدیر از نهضت مواسات و احسان عمومی و کمکهای خیّران به مستحقان و افراد و مشاغل آسیبدیده، خاطرنشان کردند: این نهضت باید اوج بگیرد و مرکز این کار یعنی مرکز شناسایی نیازمندان آبرومند و کمک و همیاری مردم به آنها نیز مساجد باشد.
ایشان در پایان با یادآوری مسئله مهم دعا، توسل و تضرع به درگاه پروردگار برای رفع بلا، گفتند: همه این توصیهها اسبابی هستند که موفقیت آنها در گرو عنایت خداوند قادر و حکیم است و مجالس عزاداری نیز مکان و زمینه خوبی برای این توسلات و استغفارها است.
حضرت آیتالله خامنهای ابراز امیدواری کردند خداوند ملت ایران، مؤمنین و همه انسانها در سراسر جهان را از شرّ این بیماری خبیث و پُر مشکل نجات بخشد.