Category: اخبار مهم

صدام در دزفول چه هدفی را دنبال می‌کرد؟

یکی از مهمترین اهداف رژیم بعث عراق از بمباران و موشک‌باران شهرها به ویژه شهر دزفول این بود که با از بین بردن زیرساخت‌های اقتصادی و ناامن کردن شهرها، به مردم ایران بگوید که از مقاومت دست بردارید.

به گزارش ایسنا، رژیم بعثی عراق، هر بار که در رویارویی مستقیم با رزمندگان اسلام در میادین نبرد، شکست می‌خورد برای جبران ضعف‌ها و همچنین اعمال فشار بر جمهوری اسلامی ایران، شهرها و مناطق مسکونی را موشکباران و بمباران می‌کرد و در همین راستا، در روز ۲۸ آذر ۱۳۶۱، دزفول برای چندمین بار هدف یورش بی‏ رحمانه موشکی رژیم بعث عراق قرار گرفت.

اگرچه قبل از این جنایت، هواپیماهای عراقی بارها شهرهای ایران را بمباران کرده بودند اما حمله به دزفول، نخستین حمله در ابعاد گسترده به وسیله موشک‌های زمین به زمین بود.

یکی از مهمترین اهداف رژیم بعث عراق از بمباران و موشک‌باران شهرها به ویژه شهر دزفول این بود که با از بین بردن زیرساخت‌های اقتصادی و ناامن کردن شهرها، به مردم ایران بگوید که از مقاومت دست بردارید.

این رژیم با وجود برخورداری از همه نوع تجهیزات جنگی و نیروی انسانی شکست‌های سنگینی از رزمندگان اسلام متحمل می‌شد؛ رزمندگانی که با تشویق و ترغیب پدران و مادران خود عازم دفاع از دین و میهن اسلامی خود شده بودند و حالا صدام می‌خواست با شهید کردن مردم بی‌دفاع در شهرها، آنها را از ادامه کارشان باز دارد. این تاکتیک، یک تاکتیک مرسوم در هر جنگی محسوب می‌شود.

یعنی فشار غیرمستقیم به طرف مقابل برای عقب‌نشینی از مواضع سیاسی و دفاعی. اما صدام با همه ادعاهایش هیچگاه نتوانست بفهمد که دفاع ملت ایران نه تنها با سایر جنگ‌ها تفاوت دارد بلکه مردمی هم که در مقابلش ایستاده است، یک مردم انقلابی با پیشینه دینی و اسلامی است که راهبری مدبر، آنها را هدایت می‌کند.

آرمان‌های انقلاب اسلامی چنان در روح و جان مردم ایران نفوذ کرده بود که مقاومت در برابر هر بحرانی را بر آنها تسهیل می‌کرد. مردم مقاوم دزفول هم که در خط مقدم دفاع از خاکریز انقلاب اسلامی قرار داشتند، به ویژه در اوایل جنگ تحمیلی رسالتی مضاعف بر دوش خود احساس می‌کردند چون دشمن تا حدود ۲۰ کیلومتری این شهر رسیده بود و تا زمان رسیدن و حضور نیروهای نظامی، مردم با دست خالی از شهر دفاع کردند و دشمن مجبور شد به پشت رودخانه کرخه عقب‌نشینی کند. به عبارت دیگر دزفول سد بزرگی مقابل عراق در دستیابی به اهدافش شده بود؛ سدی اعتقادی.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، گروهک‌های منافق به ویژه گروهک «خلق عرب» وابسته به رژیم حاکم عراق شروع به ایجاد ناامنی کردند و می‌خواستند خوزستان را ناامن کنند. در سرکوب این گروهک‌ها، مردم دزفول نقش اساسی ایفا کردند. همچنین با اعزام نیرو به خرمشهر و آبادان که نیروهای منافق در آنجا بودند توانست جلوی پیشروی آنها را بگیرند.

عراق هم در راستای درهم شکستن مقاومت مردم از هیچ راهی دریغ نکرد. دزفول نه تنها مقاومت کرد، بلکه هیچگاه خالی از سکنه نشد و زندگی در شهر جریان داشت. با وجود حملات سنگین صدامیان، مردم دزفول خطوط زیادی در جبهه ایجاد کردند و اعزام‌های ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ هزار نفری به جبهه‌ها داشتند. اعزام‌های شهر دزفول به قدری گسترده بود که تیپ ولی‌عصر (عج) برای شهر دزفول ایجاد و بعد تبدیل به لشکر شد که تمام خوزستان را در برمی‌گرفت.

به لحاظ موقعیت سوق‌الجیشی، دزفول دروازه شمالی خوزستان محسوب می‌شد و بعد از شروع جنگ تحمیلی، صدام برای تصرف خوزستان باید ارتباط شمال این استان با کشور را قطع می‌کرد. دزفول برای صدام یک شهر استراتژیک و نظامی به حساب می‌آمد، چنین دلایلی باعث شده بود تا صدام فشار را بر این شهر بیشتر کند.

رژیم بعث عراق در مدت هشت سال جنگ، ۱۷۶ موشک غول پیکر «فراگ ۷» و «اسکاد» به شهر دزفول شلیک کرد. هواپیماهای دشمن ۴۸۹ بمب و راکت بر سر مردم بی دفاع شهر فرو ریختند و آتشبارهای عراق با شلیک ۵۸۲۱ گلوله توپ نقاط مختلف شهر را ویران ساخت.

در این شهرستان حدود ۱۹۵۰۰و احد مسکونی، تجاری، آموزشی و مذهبی بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد ویران و به تلی از خاک مبدل شد. اما با این همه خسارت، مردم دزفول با تقدیم ۲۶۰۰ شهید، ۴۰۰۰ جانباز، ۴۵۲ آزاده سرافراز و ۱۴۷ مفقود و جاویدالاثر حماسه مقاومت و پایداری را در تاریخ درخشان انقلاب اسلامی ایران جاودان ساخت.

اگر نگاهی به تقویم بیندازیم در کنار سوم خرداد و آزادسازی خرمشهر،مناسبت «روز استقامت و پایداری روز دزفول» در چهارم خرداد را می‌بینیم. روزی که سال ۶۶ در زمان ریاست جمهوری مقام معظم رهبری در تقویم رسمی کشور به نام «روز مقاومت و پایداری» ثبت شد.

جنایت‌های رژیم بعث عراق در جنگ تحمیلی در بمباران و موشکباران شهرهای ایران در حالی رخ می‌داد که مجامع به اصطلاح جهانی هیچگونه واکنشی نشان نمی‌دادند و شکایت‌های ایران از این مجامع هم همیشه بی‌پاسخ می‌ماند. ایران در حالی شاهد قربانی شدن مردم غیرنظامی و زیر ساخت‌های شهری خود توسط عراق بود که می‌توانست مقابله به مثل کند.

اما با تاکید بر آموزه‌های اسلامی هیچگاه نخواست شاهد کشته شدن افراد غیرنظامی دشمن در شهرها باشد و حتی پیش از هدف گرفتن زیرساخت‌ها و محل‌های نظامی، ساکنان شهر و منطقه مورد نظر را آگاه می‌ساخت تا خسارت انسانی احتمالی به حداقل ممکن برسد و این شیوه را تا پایان جنگ تحمیلی ادامه داد.

انتهای پیام

حرکت عظیم اربعین یکی از دستاوردهای فتح خرمشهر است

مشاور عالی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: اکنون گزینه نظامی از روی میز آمریکایی‌ها علیه ایران حذف شده است اما گزینه اقتصادی و فرهنگی همچنان فعال است.

سردار سرتیپ حسین دقیقی در یادواره شهدای عملیات بیت‌المقدس شهرستان محلات که شامگاه پنجشنبه چهارم خردادماه در گلزار شهدای این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: ملتی که قدردان شهدای استقلال و آزادی خود نباشد، لیاقت استقلال و آزادی را ندارد. به همین دلیل است که از سوم خرداد ۱۳۶۱ تا سوم خرداد ۱۴۰۲، اقشار مختلف مردم از شهدای استقلال و آزادی، دفاع و قدردانی می‌کنند.

وی ادامه داد: شهرستان محلات با مردم مومن و انقلابی و با بیش از هزار و شهید، جانباز و آزاده، یکی از دژهای بزرگ و تسخیرناپذیر انقلاب و اسلام است.

دقیقی افزود: امروز مردم به انسجام بین مسئولین چشم دوخته‌اند تا به سمت حل مشکلاتی حرکت کنند که دشمنان بر این ملت تحمیل می‌کنند. ما امروز در میان نبرد مقدس با دشمنان اسلام قرار داریم، نبردی که دشمنان اسلام با فشار حداکثری و با تحریم بی‌سابقه ای که در طول تاریخ تا این اندازه به هیچ کشوری تحمیل نشد، علیه ما به راه انداخته اند.

وی با اشاره به توصیه سفیر سابق فرانسه در ایران به ریگان رئیس جمهور سابق آمریکا در مورد عدم حمله نظامی به ایران، تصریح کرد: این مقام فرانسوی در توصیه به ریگان گفت در صورت حمله نظامی به ایران، هر خانه ایرانی یک پایگاه نظامی علیه آمریکا خواهد شد اما با تحریم اقتصادی، انزوای سیاسی، مواد مخدر، فساد اخلاقی و اقدامات رسانه‌ای، ایران مانند یک میوه رسیده در اختیار آمریکا خواهد بود.

وی گفت: در سال اول جنگ، تمام عملیات‌های تهاجمی ما به فرماندهی بنی‌صدر شکست می‌خورد اما هرجایی که جوانان ما فعال شده و به دنبال ولایت راه افتادند، پیروز شدیم.

وی اظهار کرد: دفاع از عِرق ملی که همان دفاع از سرزمین، انقلاب و آرمان‌های ملت است، بسیار ارزشمند است. دشمن به دنبال گرفتن اینها از جوانان است.

مشاور عالی فرمانده سپاه ادامه داد: برای ۱۴۰۰ سال، شیعه‌کشی یکی از کارهای رایج وهابیت بود اما بعد از ۱۴۰۰ سال، پیروزی نظامی بر وهابیت انجام شد و این مهم به دست حاج قاسم و با هدایت مقام معظم رهبری اتفاق افتاد.

وی حرکت بزرگ ۲۰ میلیونی اربعین را یکی از دستاوردهای فتح خرمشهر دانست و افزود: اگر پیروزی حزب الله بر داعش نبود، این حرکت عظیم اربعین نیز وجود نداشت. حتی خرابکاری‌ها و انفجارهای آنها نیز در تحقق این دستاورد بی‌تاثیر بود.

وی گفت: پس از فتح خرمشهر، عراق اقدام به خرید انواع تجهیزات نظامی کرد. اگر در همان زمان، آتش‌بس را می‌پذیرفتیم، به دلیل این که حدود ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر مربع از خاک ما در دست عراق بود، ممکن بود با تهاجم دوباره عراق مواجه شویم.

دقیقی در ارتباط با ادامه جنگ پس از فتح خرمشهر اظهار کرد: ماهیت عملیات‌های ما پس از فتح خرمشهر تدافعی بود و نه تهاجمی. ما با عملیات‌ها، سعی در نابودی نیروی داشتیم که در مقابل ما ایستاده بود. این یک دفاع هوشمندانه و پیش‌دستانه بود.

وی ادامه داد: اکنون گزینه نظامی از روی میز آمریکایی‌ها علیه ایران حذف شده است اما گزینه اقتصادی و فرهنگی همچنان فعال است و چیزی نمانده است که گزینه اقتصادی نیز از روی میز آنها حذف شود. زیرا باور دارند که تحریم‌ها نتوانسته آثار مورد انتظار آنها را برجا بگذارد. اگر تحریم‌ها جواب داده بود، به دنبال راه‌اندازی اغتشاشات داخلی نبودند.

وی افزود: اگر کشوری تمام تجهیزات نظامی دنیا را در اختیار داشته باشد اما رهبر آن کشور مانند ترامپ ترسو و بزدل باشد، هیچ کاری نمی‌تواند انجام دهد اما رهبر ایران پس از ترور حاج قاسم دستور داد تا عین‌الاسد که بزرگترین پایگاه آمریکایی‌ها در عراق بود را هدف قرار دهند.

وی در پایان تاکید کرد: اگر ایمان داشته باشیم، تابع ولایت بوده و محکم بایستیم پیروز خواهیم بود.

امنیت زمینه‌ساز و بستر تمام فعالیت‌های اجتماعی است

رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی گفت: تعداد شهدای فراجا در اردیبهشت‌ماه نشان‌دهنده عمق و گستردگی تهدیدات دشمن است.

امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان چهارم خردادماه، در جمع خبرنگاران در اراک اظهار کرد: ملت عزیز ما در سایه وحدت، همدلی و تبعیت از فرامین و تدابیر رهبری بود که توانستند این حماسه بزرگ را رقم بزنند.

وی ادامه داد: با همین مولفه‌های قدرت یعنی اتحاد و همدلی می‌توانیم خرمشهرهای دیگری را فتح کنیم. ملت بزرگ ما مولفه‌های قدرت فراوانی دارد و خود را بازیابی کرده و اعتمادبه‌نفس ملی را پیدا کرده است و به همین خاطر در طوفان های حوادثی که دشمن های استکباری برای او رقم میزنند با قوت، قدرت و استحکام مسیر خود را رو به جلو می‌برد و تا پیروزی نهایی این مسیر را ادامه خواهد داد.

پوردستان افزود: امنیت زمینه‌ساز و بستر تمام فعالیت‌های اجتماعی است. در شرایط فعلی با توجه به اینکه ما تهدیدات خارج از مرز را نداریم، نقش نیروی انتظامی و  فراجا بسیار پررنگ است.

وی تصریح کرد: با توجه به راهبردی که دشمنان در دستور کار قرار داده‌اند که همان جنگ ترکیبی است، نیروهای انتظامی ما با دقت، هوشمندی و هوشیاری کامل در حال رصد تهدیدات هستند و متناسب با تهدیدات، ظرفیت‌های دفاعی لازم را در خود ایجاد کرده‌اند و این موفقیت‌های پی‌درپی فراجا به خاطر همین برنامه‌ریزی‌های مستمر است.

وی در خصوص ۵۱ شهید فراجا در اردیبهشت‌ماه سال جاری گفت: تعداد شهدای فراجا نشان‌دهنده عمق و گستردگی تهدیدات دشمن است. دشمن به هجوم همه‌جانبه روی آورده است و برادران و خواهران ما در نیروی انتظامی خود را مقابل این تهدیدات قرار داده و با شایستگی در حال دفاع از نظام جمهوری اسلامی ایران هستند و امنیت را برای مردم به ارمغان می‌آورند.

مخلص‌الائمه، استاندار مرکزی نیز با اشاره به برگزاری مراسم مشترک رژه نیروهای مسلح به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر به میزبانی فراجا گفت: فراجا در اردیبهشت‌ماه سال جاری تقریباً هر ۵۰ ساعت یک شهید تقدیم کشور و آسایش این مردم کرده است. این حجم از جان‌فشانی و ایثار بیان‌گر عزم استوار و اراده قاطع نیروهای مسلح به ویژه عزم نیروی انتظامی در دفاع از ناموس و حیثیت و امنیت جامعه است.

از اسناد و مدارک نقش ارتش جمهوری اسلامی در دزفول رونمایی شد

با حضور فرمانده ارتش جمهوری اسلامی حضور از اسناد و مدارک نقش ارتش جمهوری اسلامی در دزفول رونمایی شد.

این مراسم امروز پنجشنبه به مناسبت چهارم خرداد روز مقاومت و پایداری مردم دزفول با حضور امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم که استاندار خوزستان، سردار شاهوارپور و امیر بیدادی نیز حضور داشتند از اسناد و مدارک نقش ارتش جمهوری اسلامی در دفاع مقدس، در مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدش شهر دزفول رونمایی شد.

عملیات آزادسازی خرمشهر از زبان رزمندگان قزوینی

نشست صمیمانه رزمندگان و راویان سال‌های دفاع مقدس پیرامون فتح خرمشهر با اعضای کانون خواهران بسیج رسانه در سازمان تبلیغات اسلامی استان قزوین برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در نشست اعضای کانون خواهران بسیج رسانه قزوین با رزمنگان دفاع مقدس که پیرامون فتح خرمشهر عصر چهارشنبه سوم خرداد در سازمان تبلیغات اسلامی استان قزوین برگزار شد؛ محمدعلی حضرتی‌ها، رضا دولت‌آبادی و علیرضا کشاورز سه رزمنده و جانباز شرکت‌کننده در عملیات آزادسازی خرمشهر به بیان شرایط حاکم در جنگ و ویژگی‌های عملیات بیت‌المقدس پرداختند.

رشد فرهنگ نیازمند «قهرمان‌سازی» دارد

محمدعلی حضرتی‌ها اظهار کرد: رزمندگان عملیات بیت‌المقدس جنگ تن با تانک و جنگ تن‌به‌تن را تجربه کردند و علی‌رغم دست خالی ما و دست برتر رژیم بعث، نه تنها پیروزی به نام ما رقم خورد بلکه در کنار جمع‌آوری غنائم متعدد، نوزده هزار نیروی عراقی را هم به اسارت درآوردیم.

وی عنوان کرد: موفقیت سپاه اسلام در عملیات فتح‌المبین و الی بیت‌المقدس و عملیات آزادسازی خرمشهر نشان از سهولت کار در این میادین ندارد بلکه حاصل درایت فرماندهی، ایثار رزمندگان و حمایت‌های بی‌دریغ الهی است.

این رزمنده سال‌های دفاع مقدس ادامه داد: یکی از نکته‌هایی که در عملیات بیت‌المقدس باید به آن توجه شود این است پیروزی در این میدان تاریخ دفاع مقدس را به ۲ دوره قبل و بعد از عملیات آزادسازی خرمشهر تبدیل کرده و سبب شده تا معادلات جهانی به هم‌ریخته و حضور عراق در ادامه جنگ متفاوت‌تر از سال اول آن باشد.

وی افزود: یکی از ویژگی‌های خاص عملیات بیت‌المقدس ادغام نیروهای یگان‌های سپاه و ارتش بود که نشان دهنده اراده‌ای جمعی و ایمان یک ملت، برای پیروزی در این نبرد بود. نیروهای قزوین در این عملیات بخشی از لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله بودند که در گردان سلمان یک نبرد رو در رو انجام دادند.

حضرتی‌ها در رابطه با تبیین صحیح فرهنگ دفاع مقدس برای نسل امروز خاطرنشان کرد: امروزه تصویری که از دشمن توسط دستگاه‌های تبلیغاتی ما ارائه می‌شود یک تصویر تخت و غیرواقعی است، دشمن از صبح دهم اردیبهشت‌ماه سال ۶۱ تا سوم خرداد از جنگ و عملیات دست نکشید اما نصرت الهی با ما بود.

وی تصریح کرد: رزمندگان ما قهرمانانی هستند که امروز برای رشد فرهنگی جامعه باید به نسل جوان معرفی شوند و ما باید از گنجینه جنگ جهت ارتقای فرهنگ جامعه نهایت استفاده را ببریم و جای خالی تبیین این مسئله امروز به‌شدت احساس می‌شود.

آزادسازی خرمشهر؛ معنویت یا نیروی سلاح

رضا دولت آبادی اظهار کرد: در طول سال‌های دفاع مقدس در هر ۲ جبهه جنوب و غرب حضور داشتم اما کردستان و مقابله با کومله دموکرات جبهه نبود بلکه منطقه بزرگ عملیاتی بود.

وی عنوان کرد: ضد انقلاب در شب چهارشنبه سوری سال ۱۳۶۰ آتش‌بازی بزرگی راه انداختند و دوستان بسیاری همان شب به شهادت رسیدند. پس از آن وارد جبهه غرب شدیم و کار ما با عملیات الی بیت‌المقدس آغاز شد.

این راوی سال‌های دفاع مقدس گفت: در مراحل مختلف جنگ به این نتیجه رسیده بودیم که توان بازپس‌گیری در ما وجود دارد اما توان نگهداری نداشتیم و تنها معنویت موجود در رزمندگان بود که کار دشواری نظیر آزادسازی خرمشهر را رقم زد.

وی اظهار کرد: رزمندگان ما جوانان کم سن و سالی بودند که استقلال و ایمان برایشان اولین انتخاب بود و اگر امروز هم‌چنین اراده‌ای در حوزه‌های مختلف وجود داشته باشد فتوحات بزرگی خواهیم داشت.

این رزمنده دوران دفاع مقدس گفت: وعده الهی صادق است و قومی که در راه وعده الهی قدم بردارند به موفقیت می‌رسند، اگر مسئولان امروزجامعه به مواضع و مشکلات مختلف کشور به چشم جبهه نگاه کنند قطعاً از انواع مشکلاتی که امروز با آن روبه‌رو هستیم عبور خواهیم کرد.

ظلم پایدار نخواهد بود

همچنین در ادامه علیرضا کشاورز اظهار کرد: اتفاقی که در فتح خرمشهر رخداد با هیچ اندیشه نظامی همخوانی ندارد اما بدیهی است که هیچ ظلمی پایدار نیست و فتح خرمشهر مهر تأییدی بر این امر است.

وی ادامه داد: برخی از رزمندگان قزوینی حاضر در عملیات بیت‌المقدس در لشگر ۲۷ محمد رسول‌الله به فرماندهی شهید احمد متوسلیان حضور داشتند. حاج احمد فرمانده‌ای جسور، جدی، مقاوم و سخت‌گیر بود و همین سخت‌گیری‌ها سبب شد تا نیروها با آمادگی دوچندان نسبت به دیگران در خرمشهر نقش آفرینی کنند.

این جانباز و راوی سال‌های دفاع مقدس خاطرنشان کرد: اگرچه رزمندگان با توکل به خدا پا به میدان گذاشتند اما لازمه جنگ داشتن تسلیحات نظامی است درحالی‌که در یک دسته‌ ۲۵ نفره ۸ نفر سلاح نداشتند ولی ایمان، اراده و تلاش در قلب و وجود این رزمندگان بی‌نهایت بود.

کشاورز با اشاره به مختصات عملیات الی بیت‌المقدس عنوان کرد: اینکه امام فرمود خرمشهر را خدا آزاد کرد تنها یک شعار نیست چراکه با درک سختی‌هایی که رزمندگان در این عملیات متحمل شدند تنها امدادهای خداوند بود که عملیات را به پیروزی رساند.

به گزارش ایسنا؛ خرمشهر در چهارم آبان ماه سال ۱۳۵۹ به اشغال ارتش بعثی عراق درآمد و تا دی‌ماه همان سال عملیات‌های مختلفی برای آزادسازی شهر از طرف ارتش، سپاه پاسداران و نیروهای مردمی انجام شد اما نتیجه لازم به دست نیامد.

با توجه به تهدیدهای ارتش بعث و نیز اهمیت خرمشهر این موضوع و منطقه به یک موقعیت حیاتی در روند جنگ بین ایران و عراق تبدیل شده بود و با تأکید امام خمینی (ره) بر آزادسازی خرمشهر، برنامه‌ریزی عظیمی از سوی قوای ایرانی در جهت آزادسازی این نقطه استراتژیک انجام شد و در نهایت طی یک عملیات ۲۴ روزه خرمشهر آزاد شد.

عملیات بیت المقدس از قله های جنگ تحمیلی است

رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش گفت: عملیات بیت المقدس از قله های جنگ تحمیلی است و امروز باید توسط افرادی که حاضر در این عملیات بوده اند، بازگویی شود.

امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان ۴ خرداد در صبحگاه مشترک نیروهای مسلح استان مرکزی که به مناسبت سوم خرداد برگزار شد، اظهار کرد: اگر ملتی یا مجموعه ای برای جنگ آماده باشد و از ناملایمات نهراسد در جنگ پیروز خواهد شد؛ جنگ اندازها و مهمات باید همواره آماده باشند چراکه در زمان جنگ فرصت این کارها نیست، مقام معظم رهبری نیز فرموده اند همانند شب عملیات باید یگان ها خود را آماده کنند. 

وی با بیان اینکه آمادگی سبب اعتماد به نفس می شود افزود: یک یگان نظامی و انتظامی و  … باید آماده باشد تا اعتماد به نفس داشته باشد، از طرفی اعتماد به نفس سبب بازدارندگی در مقابل دشمن می شود. 

رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش تصریح کرد: ظرفیت های آماده و مولفه های قدرت در کشور ما سبب شد که علیرغم اینکه ۱۳ سال با آمریکا هم مرز بودیم اما نتوانند به کشور ما نفوذ و حمله کنند. امروز نیز این مولفه ها نمایان تر است و باید خود را آماده کنیم. 

پوردستان ادامه داد: شهریور سال ۵۹ که دشمن به کشور ما حمله کرد شرایط کشور مناسب نبود و ارتش درگیر مقابله با ضد انقلاب بود. دشمن در روزهای اول جنگ توانست کمی پیشروی کند اما نیروهای مسلح و مردم خود را به سرعت بازیابی کردند و توانستند مانع پیشروی عراق شوند. در جنگ تحمیلی، آمریکا و شوروی پشت سر صدام بودند و جمهوری اسلامی در آن شرایط در مقابل تمام دنیای استکباری ایستاده بود و این آمادگی ها باید حفظ شود. 

وی با بیان اینکه عملیات بیت المقدس یکی از قله های جنگ ۸ ساله است، گفت: این عملیات باید توسط افراد حاضر در این عملیات بازگویی شود؛ این عملیات ویژگی های منحصر به فرد داشت و در یک شرایطی آغاز شد که رزمندگان ما عملیات فتح المبین را انجام داده بودند و عراقی ها فکر نمی کردند که ما توانمندی اجرای یک عملیات دیگر با چنین حجمی را داشته باشیم اما در کمتر از یک ماه این مهم انجام شد. 

رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش اضافه کرد: عبور از رودخانه سخت ترین کار در عملیات ها است که این مهم در عملیات بیت المقدس انجام شد. کشور ما با عزم و ایمان و ولایت پذیری توانست این کار را انجام دهد. 

وی تاکید کرد: اتحاد و همدلی و اخلاص در عمل و تبعیت از فرامین ولایت سه مولفه ای بود که ما را در جنگ پیروز کرد و امروز نیز این مولفه ها باید حفظ شود. امروز حوانان باید پرچمدار کشور باشند. 

پوردستان بیان کرد: امروز در یک پیچ تاریخی قرار داریم که بسیاری از کشورها را با خود برده است اما در این پیچ تاریخی با عنایت خدا و هدایت های رهبری همه اتفاقات به نفع ایران رقم می‌خورد.

وی خطاب به نیروهای مسلح گفت: من به آینده خوش بینم، با قدرت و استقامت و محکم ماموریت ها را انجام دهید و پرچم را محکم بدست بگیرید تا شاهد گشایش های بیشتری در فتوحات ملی و بین المللی باشیم. 

سردار هادی رفیعی کیا؛ فرمانده انتظامی استان مرکزی نیز بیان کرد: در دوران هشت سال دفاع مقدس، حامیان صدام اعلام کردند که تا ۴۸ ساعت دیگر در تهران مصاحبه می‌کنند اما غیرت جوانان این مرز و بوم و شهدایی مثل صیاد شیرازیی، شهید جهان آرا و و شهید باکری‌ها، اجازه یاوه‌گویی‌ به دشمنان نداد. 

وی افزود: امروز نیز همان حماسه سازان و پیروان ولایت در کنار ملّت و فرزندان این مرز و بوم با هوشیاری تمام توطئه های دشمنان نظام و انقلاب را رصد کرده و در سایه وحدت و یکدلی د‍‍‍‍‍‍‍‍ژی استوار در برابر زورگویان بنا کرده اند تا همچون گذشته حریم مقدس جمهوری اسلامی ایران و دستاوردهای گرانبهای آن از چشمان ناپاک نامحرمان مصون بماند. 

رفیعی کیا اضافه کرد: اگر در زمان جنگ تحمیلی خرمشهر ما را خونین شهر کردند اما با مجاهدت حماسه سازان دوباره خونین شهر خرمشهر شد؛ بر اساس اتفاقات سال گذشته،  دشمن با جنگ ترکیبی می‌خواست قلوب جوانان ما را خونین شهری کند اما باز هم نیروهای مسلح در کنار مردم ولایتمدار، این توطئه دشمن را نیز خنثی کردند. 

وی خاطرنشان کرد: دشمن تا دیروز می‌خواست سرزمین ما را احاطه کند اما امروز عقاید را هدف گرفته است.  در اردیبهشت ماه امسال در هر ۵۱ ساعت جان یک شهید تقدیم انقلاب شده است. 

به گزارش ایسنا، سردار محسن کریمی فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی نیز به بیان خاطراتی از دوران دفاع مقدس پرداخت.

شاهد افول آمریکا و تبدیل آن به کشوری دست دوم هستیم

رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی گفت: در شرایط کنونی شاهد افول آمریکا و تبدیل آن به کشوری دست دوم هستیم.

امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان در یادواره ۲۵ شهید منطقه جمهوری اسلامی شهرستان محلات که شامگاه سوم خردادماه همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر در مسجد حضرت ابوالفضل(ع) شهرستان محلات برگزار شد، اظهار کرد: اینکه انسان آسایش، راحتی و آرامش دیگران را به آرامش و راحتی خود ترجیح می‌دهد و برای دفاع از اعتقادات و باورهای خود، سینه خود را آماج گلوله‌های دشمن می‌کند تا دین و اسلام و قرآن بماند، ناشی از روح بزرگ اوست.

وی با اشاره به اینکه شهدا در مکتب امام حسین(ع) درس آموخته‌اند، ادامه داد: همین مسئله باعث شده ‌است که شهدا در مقابل ظلم بایستند و سربلندی، عزت و اقتدار امروز ما به برکت خون‌های پاک و مجاهدت این جوانان است. شهید مانند شمع می‌سوزد تا راه را روشن کند، به زمین می‌افتد تا ما بتوانیم بایستیم و راه را ادامه دهیم.

وی افزود: خون شهید در رگ‌های جامعه دمیده می‌شود و با خود نشاط، طراوت و سرسبزی ایجاد می‌کند. خون حاج قاسم در رگ‌های تک‌تک سربازان و بسیجیان دمید و آنها را نه تنها برای دفاع از اسلام در جغرافیای داخلی جمهوری اسلامی ایران، بلکه در خارج از جغرافیای جمهوری اسلامی ایران آماده کرد.

وی تصریح کرد: پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ۵۷ برای آمریکایی‌ها یک شوک سیاسی و ژئوپلیتیک بود. اگر کمی به عقب برگردیم و وقایع نیم‌قرن اخیر را مرور کنیم، اتفاقات مهمی را مشاهده می‌کنیم که در روندهای بین‌المللی اثرگذار بوده و محاسبات بین‌المللی را دچار تغییرات کرده است.

امیر پوردستان با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری از این وقایع به پیچ تاریخی، گفت: در این ۵۰ سال پس از انقلاب چندین پیچ تاریخی داشتیم. اولین پیچ تاریخی، پیروزی انقلاب اسلامی بود. پیامد آن، تغییر معادلات سیاسی، اقتصادی و نظامی در منطقه و جهان بود.

وی در ادامه اظهار کرد: سازمان‌های بین‌المللی دستاوردی برای کشورهای غیرغربی ندارند و هدف آن‌ها، گسترش و حمایت از کشورهای غربی بوده است.

وی با اشاره به نفوذ آمریکا در تصمیم‌گیری‌های کشور پیش از انقلاب ادامه داد: درد اصلی آمریکایی‌ها از دست دادن نفت ایران نبود بلکه درد اصلی آنها این بود که انقلاب اسلامی با خود ادبیات جدیدی مانند استقلال، آزادی، ولایت فقیه و مردم سالاری دینی را آورده بود که حرف تازه‌ای به همراه داشت. به همین دلیل از همان اوایل بعد از انقلاب اسلامی یعنی از بیست و سوم بهمن ۱۳۵۷، با تحریم کشور به دنبال براندازی بود.

رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به سیاست منزوی‌سازی که آمریکا در قبال شوروی بکار گرفت افزود: این اقدام را در قبال جمهوری اسلامی نیز انجام دادند و موج ترور را در کشور به راه انداختند و زمانی که به نتیجه نرسیدند، صدام را تشویق کرد تا به کشور ما حمله کند.

وی تصریح کرد: شرایط ابتدای جنگ به دلیل تحریم اقتصادی مناسب نبود و کشوری وابسته بودیم. کالاهای اساسی در کشور کم بوده و فضای سیاسی کشور سنگین بود. سپاه و ارتش ما درگیر مبارزه با نیروهای ضدانقلاب در کردستان بودند و با گروه‌های ترور و بمب‌گذار در داخل کشور مقابله می‌کردند اما رشادت رزمندگان ما مانع از پیشروی نیروهای صدام شد. در آن شرایط، ملت نجیب ما در برابر دنیای استکباری ایستاده بود.

وی گفت: پس از جنگ جهانی دوم هر جنگی که در دنیا صورت گرفت، یک طرف آن شوروی و طرف دیگر آن آمریکا بود. اما در جنگ تحمیلی، آمریکا و شوروی در کنار همدیگر پشت صدام قرار گرفتند. کشورهای عربی را نیز ملزم به هزینه کردن برای صدام کردند. کشور ما با این همه محدودیت در برابر دنیای استکباری ایستاده بود و با همت رزمندگان و پشتیبانی قاطع مردم توانست در این جنگ پیروز شود. این پیروزی کار کوچکی نبود.

پوردستان اظهار کرد: دومین پیچ تاریخی، فروپاشی شوروی پس از جنگ ایران و عراق بود که پیامدهای زیادی از جمله پایان دوران جنگ سرد را برای جهان به همراه داشت و پیامد بعدی آن، معرفی آمریکا به عنوان تنها ابرقدرت بود.

وی ادامه داد: آمریکا برای اثبات ابرقدرتی خود، پروژه جنگ ستارگان را تعریف کرد. آنقدر مقاله و فیلم با این موضوع تهیه کردند که دنیا نیز این توانمندی آمریکا را باور کرد در صورتی که این مسئله یک دروغ واضح بود. آمریکایی‌ها دروغگوترین کشور جهان هستند.

وی افزود: یکی از موسسات مطالعاتی آمریکا نظریه‌ای مبنی بر شکل‌گیری یک قطب قدرت جدید به نام جهان اسلام ناشی از وحدت شیعه و سنی ارائه داده که انقلاب اسلامی زمینه‌ساز آن است. آمریکایی‌ها برای جلوگیری از تشکیل این قطب به این نتیجه رسیدند که باید خودشان وارد منطقه شوند.

وی تصریح کرد: برای اینکار سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا به دنبال بهانه‌ای بودند که این بهانه را با حادثه ۱۱ سپتامبر فراهم کردند. حضور آمریکا در منطقه در سال ۲۰۰۱ با هدف حمله به جمهوری اسلامی بود. به همین منظور ۳۰ کشور را برای حمله به ایران با خود همراه کردند.

وی با اشاره به هوشمندی رهبری ایران و وفاداری مردم به سرزمین گفت: به همین دلیل دشمن جنگ را به سمت افغانستان منحرف کرد.

پوردستان با اشاره به اقدامات اطلاعاتی و نظامی آمریکا در کنار مرزهای ایران اظهار کرد: هدایت‌های مقام معظم رهبری و تدابیر وی بود که نگذاشت مشکلی برای کشور به وجود بیاید. رهبری کاری کردند که آمریکایی‌ها با صرف چند تریلیون دلار، دست از پا درازتر منطقه را ترک کرده و با تشکیل داعش در سوریه و عراق، راهبرد جدید جنگ یعنی جنگ نیابتی را تعریف کردند.

وی ادامه داد: اگر حاج قاسم پرچم را به دست نگرفته بود و اگر این جوان‌های رشید مدافع حرم نبودند، مشخص نبود که اکنون باید در کجا با داعش می‌جنگیدیم.

پوردستان با اشاره به مصداق‌هایی برای رهبری پیامبرگونه مقام معظم رهبری افزود: اگر مسئولین به رهنمودهای ایشان دل بسپارند، با چنین مشکلاتی مواجه نخواهیم بود.

امیر پوردستان گفت: کشور ما در شرایط خاصی است و مقام معظم رهبری نیز این شرایط را به پیچ تاریخی تعبیر کرده‌اند. در این پیچ تاریخی شاهد افول آمریکا و تبدیل آن به کشوری دست دوم هستیم.

وی ادامه داد: دلار آمریکا در حال خروج از مبادلات بازرگانی است و این کشور از لحاظ نظامی و سیاسی تضعیف شده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر بارقه‌های تمدن نوین اسلامی در حال مشاهده است؛ تمدن اسلامی‌ که در حال زمینه‌سازی برای ظهور امام عصر(عج) است.

وی با توصیه جوانان به مطالعه، افزایش دانش و مباحثه با اندیشمندان افزود: پشتوانه شما برای خدمت نظام اسلامی باید قوی باشد. به همین دلیل با کتاب خواندن، دانسته‌های خود را افزایش دهید.

ایجاد خط مستحکم رسانه‌ای در کشورهای اسلامی از اهداف جشنواره بود

دبیر نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم‌و فیلم‌نامه ایثار گفت: ایجاد خط مستحکم رسانه‌ای در کشورهای اسلامی را یکی از اهداف این جشنواره بود که این مسئله به تلاش شبانه‌روزی ما نیاز دارد.

فرهاد مختاری شامگاه گذشته در اختتامیه نخستین جشنواره فیلم‌ و فیلم‌نامه ایثار اظهار کرد: سلطه‌جویی فرهنگی همواره مردم آزاده را مورد یورش قرار داده، اما هنرمندان متعهد با تولید آثار خوب همیشه در تقابل با این تهاجم نابرابر مقاومت کرده‌اند.

وی تصریح کرد: جشنواره فیلم و فیلمنامه ایثار تلاشی هنرمندانه و فرهنگ‌ساز برای پیوندهای نوینی که ریشه‌های ژرف در فرهنگ اسلامی دارد، بود و حرکتی به سوی پی‌بردن به دستاورهای خودمان برای رسیدن به افق‌های تازه بوده است.

دبیر نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایجاد خط مستحکم رسانه‌ای در کشورهای اسلامی را یکی از اهداف این جشنواره دانست و بیان کرد: این مسئله به تلاش شبانه‌روزی ما نیاز دارد. علاوه بر آن اتصال راهبردی هنرمندان جبهه مقاومت با یکدیگر، فراهم‌سازی و ایجاد تفاهم در تولیدات مشترک میان کشورهای جبهه مقاومت و بازنمایی چهره استکبار جهانی از دیگر اهداف این جشنواره بوده است.

وی گفت: ابلاغ پیام شهدا با زبان هنرمندانه و خلاق وظیفه‌ خطیری است که به عهده هنرمندان جهان اسلام است که برای تمام آنان آرزوی توفیق داریم.

همچنین در ادامه این مراسم برگزیدگان بخش‌های مختلف این جشنواره بین‌المللی به شرح زیر معرفی شدند.

برگزیدگان بخش فیلم‌نامه

شیرین به کارگردانی زید شوکر از کشور عراق در بخش بهترین پویانمایی

در محضر انسانیت به کارگردانی خانم غصون عباس الماضی از کشور سوریه  در بخش بهترین مستند

اسماء به کارگردانی مصطفی آقا محمد لو محصول جمهوری اسلامی ایران در بخش بهترین فیلم داستانی

خانم سمانه رمضانی برای فیلم جمعه دوم آوریل در بخش بهترین پژوهش و تحقیق

همچنین در بخش جایزه ویژه بین‌الملل، جایزه ویژه اول به فیلم پرواز از بوسنی به کارگردانی خانم مرضیه سادات یثربی از جمهوری اسلامی ایران و جایزه ویژه دوم به فیلم غزال به کارگردانی امجد طاهر از کشور فلسطین تعلق گرفت.

برگزیدگان بخش مستند کوتاه ، نماهنگ و پویانمایی

تار و پود به کارگردانی محمد صادق رمضانی مقدم در بخش بهترین نماهنگ

نهنگ سفید به کارگردانی امیر مهران بخاطر توجه به مضمون ایثار در بخش بهترین پویانمایی

ساسان فلاح فر برای کارگردانی مستند چشم ایرانی و محمد سلیمی راد برای تهیه‌کنندگی فیلم سرباز شماره صفر در بخش بهترین مستند

محسن اسلام زاده برای مستند پاییز پنجاه سالگی در بخش بهترین پژوهش

محمد پایدار برای کارگردانی فیلم نوشابه مشکی و فرهاد عباسی برای تهیه‌کنندگی فیلم اسماء در بخش بهترین فیلم داستانی کوتاه

برگزیدگان بخش ویژه مسابقه مستند کوتاه نماهنگ و پویانمایی

مرضیه سادات یثربی برای کارگردانی مستند پرواز از بوسنی، به عنوان نفر اول

زهره نجف زاده برای کارگردانی مستند  روز اسارت، به عنوان نفر دوم

محمد مجید پور برای کارگردانی مستند زنان جبهه شمالی، به عنوان نفر سوم

برگزیدگان بخش مسابقه فیلمنامه نویسی

داوود جلیلی و محسن غضنفری برای فیلمنامه سه چهارم جنگ در بخش فیلمنامه بلند سینمایی

علیرضا بختیان برای فیلمنامه آوای آشنا در بخش فیلمنامه بلند داستانی

میلاد ملحانی برای فیلمنامه ساعت  یادت نره در بخش فیلمنامه کوتاه داستانی

محمد علی هاشم پور برای طرح مستند زنبق‌ها در بخش طرح مستند

صادق قاسمی برای فیلمنامه بادکنک سفید در بخش فیلمنامه پویانمایی

برگزیدگان بخش ویژه مسابقه فیلم‌نامه‌نویسی

هاشم اولیایی مقدم برای فیلمنامه الهه، به عنوان نفر اول

عبدالرحمن شلیلیان برای فیلمنامه دریادار بایندر، به عنوان نفر دوم

برگزیدگان بخش مسابقه سینمای ایران

مهدی کارآمد و اعظم جوانمردی به ترتیب برای تهیه‌کنندگی و کارگردانی فیلم آخرین عاشقانه، جمال احمد برای کارگردانی فیلم آب و آتش و سجاد امیر یزدانی برای کارگردانی فیلم رگبرگ در بخش تله فیلم

بهترین کارگردانی

مهدی جعفری برای کارگردانی فیلم یدو و داوود صبوری برای تهیه‌کنندگی فیلم اتاقک گلی در بخش مسابقه سینمای ایران

احسان ثقفی و مهدیه عین‌اللهی نویسندگان فیلمنامه هناس به دلیل بازتاب و تبلور موضوع ایثار در فیلمنامه جایزه دستاورد هنری دریافت کردند.

همچنین جایزه ویژه داوران برای نمایش تجلی ایثار ملی و مردمی به سعید سعدی تهیه کننده فیلم پالایشگاه و محمد عسگری برای کارگردانی فیلم اتاقک گلی اهدا شد.

در پایان نیز جایزه بزرگ جشنواره  شامل حمایت از تولید اثر بعدی با موضوع ایثار و شهادت به مبلغ ۵ میلیارد تومان به کارگردان فیلم نوشابه مشکی آقای محمد پایدار تعلق گرفت.

آزادسازی خرمشهر از حماسه های هویت ساز در تاریخ انقلاب اسلامی است

فرمانده سپاه روح الله گفت: سالروز آزادسازی خرمشهر به عنوان یکی از حماسه های هویت ساز و نماد غیرت ملی در تاریخ انقلاب همواره می درخشد.

سردار سرتیپ دوم پاسدار محسن کریمی، در جمع مسئولین بسیج دانشجویی دانشگاه های استان مرکزی اظهار کرد: بسیج تفکری دینی، اسلامی و انقلابی و تنها تشکیلاتی است که متعلق به انقلاب و مردم بوده و شاکله آن با جهاد، ایثارگری، شجاعت و غیرت بنا شده و در افقی پهناور به سمت قله های بلند حرکت می کند.

فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی افزود: در طول انقلاب اسلامی بسیج در همه میدان ها نقش آفرینی فعالانه داشته و علاوه بر اینکه الگوهای موفق ارائه کرده توانسته کارآمدی این تفکر نجات بخش را به رخ بکشاند.

وی با بیان اینکه بسیج فرمول گذر انقلاب از سختی ها و نمایانگر تمام ارزش های انقلابی است، گفت: بسیج دانشجویی یکی از ارزنده ترین یادگارهای حضرت امام(ره) است و امروز در شرایط جنگ ترکیبی دشمنان، دانشجویان بسیجی به عنوان موتور محرک کشور نقش مهمی در خنثی سازی توطئه های دشمنان دارند.

سردار کریمی افزود: امروز دانشجویان بسیجی علاوه بر اینکه بیرق جهاد علمی و فرهنگی در دانشگاه را در دست دارند در میدان های تبیین و امیدآفرینی گام برمی دارند و لذا جهاد علمی، جهاد تبیین و جهاد امیدآفرینی، رسالت مهم دانشجویان بسیجی است.

وی کادرسازی برای انقلاب اسلامی را از دیگر رسالت های بسیج دانشجویی خواند و افزود: بسیج دانشجویی باید با توانمند سازی و عمق بخشی به فعالیت های دانشگاهی در این راستا گام بردارد و ترویج فرهنگ بسیجی و تبیین کارآمدی آن در محیط های دانشگاهی مورد توجه باشد.

فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی تأکید کرد: به برکت تفکر بسیج و وجود جوانانی غیرتمند و انقلابی در کشور، ملت ایران در عرصه های مختلف توانسته قله های بلند پیشرفت را طی کند و از قدرت های پوشالی هراسی نداشته باشد.

وی با گرامیداشت یاد و خاطر شهدای عملیات بیت المقدس بیان کرد: یوم الله سوم خرداد و سالروز آزادسازی خرمشهر به عنوان یکی از حماسه های هویت ساز و نماد غیرت ملی در تاریخ انقلاب همواره می درخشد.

سردار کریمی افزود: فتح خرمشهر فراتر از یک پیروزی و بلکه یک معجزه الهی بود و سوم خرداد سالروز و سند اراده ها و همت های بلند ملت ایران و درخشش روحیه جهاد و شهادت طلبی است.

به گزارش ایسنا به نقل از سپاه روح الله، وی خاطرنشان کرد: خرمشهرهای پیش رو را باید فتح کرد و دانشجویان نقش مهمی در این میدان دارند. قطعا فتح خرمشهرهای پیش رو با نگاه به داشته ها و ظرفیت های داخلی و داشتن جوانانی با انگیزه و فعال محقق خواهد شد و قطعا در پرتو جریان آزادسازی خرمشهر می توان آزادی خرمشهرهای جدید و سرنوشت ساز دیگری را رقم زد.

انتهای پیام 

ابوترابی فرد: باید در منش و روش دستگاه سیاست خارجی اصالت مشاهده شود

خطیب موقت نماز جمعه تهران تاکید کرد: اقتدار سیاسی و اقتصادی همسایگان به ویژه کشورهای خلیج فارس و افزایش سطح امنیت این کشورها و کوتاه شدن دست بیگانگان از منافع ملل منطقه راهبرد اصلی جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد حسن ابوترابی فرد در خطبه عبادی نماز جمعه این هفته تهران بیان کرد: امیرالمومنین خطاب به مالک اشتر که استاندار کشور مهم و کلیدی مصر است و در جایگاه مدیریت و سازماندهی این کشور در عرصه‌های اقتصادی، سیاسی، دفاعی و فرهنگی قرار گرفته است می‌فرماید: مالک آگاه باش که قبل از تو در این سرزمین حاکمان عادل و ظالم حکومت کردند. در همین کشور پیامبر الهی حضرت یوسف مدیریت اقتصادی، سیاسی و فرهنگی مصر را در دست داشته است و آن تحول عظیم فرهنگی و اجتماعی و آن نظام کارآمد اقتصادی و سیاسی را در این کشور خلق کرد. در عین حال در همین کشور فراعنه نیز حکومت کردند. حکومت‌هایی که نماد ظلم و ستم بودند. بنابراین تو با این تاریخ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی روبرو هستی و باید از آن درس بیاموزی تجربه حاکمان فراروی توست.

وی در ادامه اظهار کرد: امیرالمومنین در ادامه فرمود حاکمان زمانی از موقعیت مطلوب سیاسی و اجتماعی برخوردارند که در مسیر عدالت و حق حرکت کنند. مالک آگاه باش تو دیروز درباره حاکمان قضاوت می‌کردی و آنها را مورد نقد قرار می‌دادی. امروز مردم مصر همانگونه تو را مورد نقد قرار خواهند داد و رفتار تو را رصد می‌کنند. در ادامه امیرالمومنین فرمودند قضاوت مردم شاخص است. برای شناخت انسان‌های صالح باید نگاه عمومی را رصد کرد. با تحلیل و تبیین نقد دیگران به اصلاح خویش پرداخت. امیرالمومنین فرمودند مالک رمز موفقیت حاکمان، مدیران و آحاد مردم آراستگی به عمل صالح است.

خطیب موقت نماز جمعه تهران در ادامه تصریح کرد: عمل صالح رمز موفقیت انسان در دنیا و آخرت است. مهمترین ویژگی عمل صالح پشتوانه علمی، معرفتی و ایمانی است. ایمان و عمل صالح با هم پیوند خورده است. راه موفقیت انسان در هر حوزه‌ای آراستگی به عمل صالح است. مالک آنچه که انسان را تهدید می‌کند و راه را برای سلوک عالمانه و عاقلانه دشوار می‌سازد هوا و هوس انسان است. مالک در جنگ سخت بین عمل و هوای نفس مبادا زمام امور را به دست بی کفایت هوای نفس بسپاری، این نفس دشمن نخست انسان است، باید او را تحت کنترل عقل پرورده شده با علم و وحی درآورد. قدرت راه را برای گناه هموار می‌کند و انسان قدرتمند خود را بی‌نیاز می‌بیند و سرکشی می‌کند. لذا همه باید مراقب خویش و نفس خود باشند اما کسانی که قدرت سیاسی و اقتصادی دارند باید در سطح بالاتری مراقبت کنند.

خطیب موقت نماز جمعه تهران در خطبه سیاسی نماز جمعه تصریح کرد: در روزهای گذشته با رویدادهای مهمی روبرو بودیم. یکی از این رویدادهای ماندگار در تاریخ ارتش جمهوری اسلامی ایران به ویژه نیروی دریایی راهبردی و اقتدار آفرین ایفای ماموریت شایسته ناوگروه ۸۶ در حرکت اقتدار آفرین خود و پیمایش کره خاکی بود. در این حرکت اقتدار آفرین ناوشکن دنا که با دانش و تخصص و فناوری دانشمندان و فرهیختگان ایرانی ساخته شده بود با همت ناوگروه ۸۶ و پیمایش ۶۵ هزار کیلومتر و چهار بار عبور از خط استوا دانش، تخصص، ایمان، شجاعت و ظرفیت نیروی دریایی جمهوری اسلامی را در برابر نگاه جامعه جهانی قرار داد. قدرت دریایی مجموعه‌ای از قابلیت‌های وابسته به دریا است که بتواند کنترل آب‌ها و منابع حیاتی در دریا را در اختیار داشته باشد و از دسترسی دشمن به آنها جلوگیری کند. امروز نیروی دریایی جمهوری اسلامی در این جایگاه فاخر قرار گرفته است. حضور با اقتدار در اقیانوس‌های هند، آرام و اطلس و عبور از تنگه‌های حساس و مهم واقعا بی نظیر و استثنائی است. برای این اقتدار آفرینان و فرماندهی هوشمند نیروی دریایی و دریانوردان ناوشکن دنا از خدای متعال عزت و اقتدار مسئلت داریم.

ابوترابی فرد در ادامه با اشاره به فرا رسیدن سالروز آزادسازی خرمشهر بیان کرد: سوم خرداد ماه سالروز آزادسازی خرمشهر و چهارم خرداد روز دزفول و روز مقاومت و پایداری است. در عملیات بیت‌المقدس که با مشارکت و حضور قدرتمند ارتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران اجرا شد ۵۴۰۰ کیلومتر مربع از اراضی اشغال شده شهرهای خرمشهر، هویزه و جاده اهواز – خرمشهر آزاد شد و این آزادی مقدمه آزادسازی جنوب لبنان در ۵ خرداد سال ۱۳۷۹ بود. پیروزی رزمندگان در دوران دفاع مقدس راه را برای خلق قدرت در جهان اسلام هموار کرد. آزادسازی جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰ میلادی از اشغال رژیم صهیونیستی توسط نیروهای حزب الله سنگ بنای سلسله پیروزی جبهه مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی در سراسر منطقه و سرزمین‌های اشغالی است. می‌توان پیروزی مقاومت را در سال ۲۰۰۰ به عنوان نقطه آغازین تحمیل شکست‌های هولناک بر رژیم صهیونیستی یاد کرد و این حرکت و تحول بدون تردید اصلی‌ترین پیامد سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر مقابله سازمان یافته با منافع نامشروع و زیاده خواهی ایالات متحده و نظام سلطه که رژیم صهیونیستی نمایندگی این جبهه را در منطقه جنوب غرب آسیا عهده دارد بنا شده است. با تشکر و تقدیر از راهبرد دولت به ویژه دستگاه دیپلماسی خارجی در نگاه به شرق و تحکیم روابط با همسایگان و تلاش برای ارتقاء جایگاه قاره کهن آسیا در هزاره سوم حضور ارزشمند روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در سایر کشورها و وزیر امور خارجه و دریادلان نیروی دریایی را در این پایگاه عبادی و سیاسی مغتنم و گرامی می‌دارم. با عنایت به نخستین گردهمایی روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در دولت سیزدهم و با توجه به تغییر نظم جهانی و ظهور و نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران در تحول نظام سیاسی و نظم اقتصادی جهان چندین نکته را حائز اهمیت می‌دارم.

وی افزود: رصد درست و دقیق تحولات و استفاده صحیح از فرصت‌ها و ایفای نقش در ساخت ساختار سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جهان پیش رو و افزایش ظرفیت و ارتقاء و تثبیت جایگاه ایران اسلامی در جهان اسلام به ویژه همسایگان و شرکای مهم در سطح منطقه و جهان از مسائل کلیدی است که همواره رهبر حکیم انقلاب بر آن تاکید داشتند. مقام معظم رهبری در ۱۱ آبان به تغییر نظم جهانی اشاره کرده و فرمودند ابعاد نظم جدید و چگونگی آن دقیقا معلوم نیست اما خطوط اساسی آن قابل ترسیم است. واقع آن است که بن بست‌های بین‌المللی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی در برابر غرب به ویژه آمریکا قرار دارد. از همین نظر وزیر خارجه آلمان در سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵ درباره اوضاع نابسامان جهان می‌نویسد که جهان دو قطبی جنگ سرد به تاریخ پیوسته است. رئیس جمهور آمریکا در سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۹ دوران کوتاهی را که آمریکا تنها ابرقدرت جهان بود را پشت سر گذاشت و از دست داد. وی ادامه داد: از نظر این دیپلمات برجسته غربی دورانی که آمریکا تنها ابرقدرت جهان بود بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۹ بود.  جهانی شدن اقتصاد تا کنون نتوانسته چارچوبی برای حکمرانی جهان به وجود آورده و دنیا در فرآیند هرج و مرج قرار گرفته و در آستانه تبدیل شدن به یک نظم جدید بین‌المللی قرار دارد. این واقعیت جهان پیش روی ما است. با توجه به این واقعیت و بیانات ارزشمند رهبری چندین نکته را در حوزه سیاست خارجی عرض می‌کنم.

ابوترابی فرد گفت: اولین و مهمترین توصیه بنده به دستگاه دیپلماسی و روسای دفاتر خارج از کشور و همکاران آنها این است که هویت فرهنگی، انقلابی و اسلامی خویش را حفظ کرده و آن را ارتقا ببخشیم. این اصالت فرهنگی و شخصیتی باید در بینش، روش و منش و سخن و ادبیات سفرای جمهوری اسلامی ایران بسیار برجسته و موثر باشد و مخاطب را تحت تاثیر قرار دهد. یکی از متفکران و اندیشمندان برجسته در توصیف انقلاب اسلامی می‌نویسد یکی از تاثیرات مهم پیروزی انقلاب اسلامی اصالت فرهنگ در سیاست خارجی است. این اصالت باید در منش و روش دستگاه خارجی مشاهده شود.

وی افزود: از سوی دیگر این سخن امیرالمومنین را همیشه فراروی خود قرار داده و از آن الهام بگیرید. اولا این پرچم پرچم حق است که باید همیشه برافراشته باشد. پرچم مبارزه با باطل است و باید همیشه در اهتزاز باشد. کسانی که می‌توانند این پرچم را در سراسر عالم به اهتزاز درآورند شخصیت‌هایی هستند که اهل بصیرت و آراسته به علم و دانش و تصمیمات صحیح می‌باشند. یکی از اعضای شورای روابط خارجی آمریکا در تحلیل سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران اظهار می‌کند استراتژیک منطقه‌ای معقول ایران از نفوذ منطقه‌ای موثری برخوردار است و موقعیت ژئواستراتژیک آن نقش موثری در خاورمیانه، قفقاز و آسیای میانه داشته و استفاده بهینه از قدرت را از ویژگی‌های دستگاه دیپلماسی قلمداد می‌کند. این تحلیل تفسیر صحیحی از راهبرد نظامی است که رهبر معظم در دیدار اخیر به آن اشاره داشته است و فرمودند که حضور و اثرگذاری در پدیده‌ها، حوادث و جریان‌های مختلف در سطح جهان باید تحکیم و ارتقاء گردد. روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با همسایگان و جهان اسلام به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس که به لحاظ دینی، فرهنگی، جغرافیایی، اقتصادی و سیاسی پیوند محکمی با ما دارد باید تحکیم شود. اقتدار سیاسی و اقتصادی همسایگان به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس و افزایش سطح امنیت این کشورها و کوتاه شدن دست بیگانگان از منافع ملل منطقه راهبرد اصلی جمهوری اسلامی ایران است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: روابط گسترده سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با بغداد، دوحه و مسقط و ارتقای سطح روابط با ریاض به دست توانمند دولتمردان می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای در شکل گیری سازمان همکاری‌های اقتصادی کشورهای خلیج فارس ایفا کرده و راه را برای همکاری در حوزه ثبات بازار اقتصادی هموار سازد. تبیین توازن در سیاست خارجی و تعامل با همه کشورها در جغرافیای جهان با رویکردی که از ظرفیت آنان در تامین منافع ملی و کاهش تصمیمات تهدید آمیز علیه ایران و جهان اسلام لحاظ می‌شود باید در دستور کار دستگاه دیپلماسی خارجی باشد. از سوی دیگر دیپلماسی اقتصادی از مهمترین اصولی است که امروز باید بر آن پافشاری شود. در نیم قرن اخیر توانمندی اقتصادی کشورها نقش تعیین کننده‌ای در سیاست خارجی و نظامی و امنیتی ایفا کرده است. اقتصاد رکن اساسی سیاست خارجی کشورها است.

وی در پایان بیان کرد: امروز الزامات اقتصاد جهانی ایجاب می‌کند تا میان عناصر اقتصاد ملی با اقتصاد بین‌المللی پیوند منطقی برقرار شود و نقش دستگاه دیپلماسی در این حوزه تعیین کننده است. برای حجاج خانه خدا که در آستانه تشرف به حرمین شریفه هستند آرزو دارم در سه حوزه تحکیم پیوند با قرآن، تحکیم پیوند با ملت‌های مسلمان و حمایت همه جانبه از ملت قهرمان فلسطین از توفیقات بالایی برخوردار شوند.